HoofdnieuwsRegionaal

CDA : Gemeente laat loonbedrijf in de kou staan

STROOBOS – Afgelopen donderdag werd in de raad van Achtkarspelen gesproken over de bouw van een loods voor loonbedrijf Plantinga te Stroobos op het reeds bestaande bedrijventerrein.  Een uniek raadsvoorstel want het college adviseerde de raad op voorhand het bestemmingsplan aan het Hoendiep NZ af te wijzen.  Dit terwijl het college er in eerste instantie aan had meegewerkt en er al een concreet wijzigingsplan klaar lag. Daarnaast uniek want het eerste principeverzoek om te gaan bouwen stamt al uit 2011. In de tussenliggende periode zijn er uitvoerige overleggen geweest tussen gemeente, provincie en omwonenden.

Tijdens de raadsvergadering van 19 november kwam de oppositie op dit punt lijnrecht tegenover de coalitie te staan. De coalitiepartijen volgden het advies van het college om het bestemmingsplan af te wijzen. Volgens de coalitie zou de wethouder opnieuw in gesprek moeten gaan met het loonbedrijf en de bezwaar makende omwonende om het goed op te lossen. Vanuit de oppositie kwam er een duidelijke tegenreactie want het had nu lang genoeg geduurd. Zo stemden ChristenUnie, CDA en de VVD tegen het voorstel om het bestemmingsplan af te wijzen. De procedure was tot nu toe verlopen zoals altijd en de oppositie wilde niet op de stoel van de rechter gaan zitten. CDA-raadslid Meindert Talma: “Als Achtkarspelen hebben wij het altijd over een ‘goed’ ondernemersklimaat. Wanneer ik nu weer zie hoe deze ondernemer wordt behandeld en op kosten wordt gejaagd moet het college maar ook de wethouder zich eens afvragen hoe ondernemersvriendelijk ze zijn”.

Loonbedrijf Plantinga gaf tijdens de informatiecarroussel een week eerder al aan dat wanneer het bestemmingsplan zou worden afgewezen ze deze zaak voor de Raad van State willen brengen. De advocaat van het loonbedrijf, dhr. Nijenhuis, verwacht daar in het gelijk te worden gesteld.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button