RegionaalSport

CDA wil sportclubs actief helpen met subsidie

DOKKUM/KOLLUM – Het CDA wil dat de gemeente sportclubs gaat ondersteunen bij de aanvraag van subsidies. De inzet van vrijwilligers is belangrijk voor onze sportclubs, maar omdat zij het al druk genoeg en hebben, moet de gemeente helpen.

Reden voor deze oproep van het CDA is een nieuwe subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is maar liefst 87 miljoen beschikbaar. Hiermee kunnen amateur-sportclubs extra subsidie krijgen voor het bouwen en onderhouden van gebouwen en velden, maar ook voor de aanschaf van nieuwe sportmaterialen. Voor de Haagse subsidiepot geldt: op=op, dus het CDA maant het college om haast.

De CDA-fractie roept het college van b&w op om de subsidie onder aandacht te brengen bij de sportclubs. Want met de subsidie kunnen sportclubs investeren in de toekomst van de vereniging.

In onze nieuwe gemeente zijn maar liefst 13.000 mensen lid van een sportvereniging. En dat moeten we koesteren vindt het CDA. Sport is gezond, het geeft ‘wille’, het  brengt mensen bij elkaar, versterkt de mienskipszin en het draagt bij aan de leefbaarheid in de buurt en het welzijn van mensen. De nieuwe subsidie kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button