HoofdnieuwsRegionaalSport

Chantal Hietkamp brons in de 2e divisie turnen

KOLLUMERZWAAG/KOLLUM – Tijdens de eerste competitiewedstrijd (Friesland, Groningen en Drenthe) van de 2e divisie hebben de turnsters van SVK Kollumerzwaag het weer uitstekend gedaan. Anna Nelia Bijker mocht in de eerste wedstrijd voor SVK op de wedstrijdvloer. Ze turnt bij de junioren C. Op sprong deed ze haar nieuwe sprong overslag heel, hiermee behaalde ze direct een prachtige 4e plek op het onderdeel sprong. Ook balk ging erg goed, ze bleef bij alle onderdelen op de balk, helaas werden haar verbindingen tussen de elementen afgekeurd maar toch nog een 7e plek op het onderdeel balk. Vloer en brug waren iets minder maar de uiteindelijk plaatsing in het eindklassement is toch een compliment waard. Anna Nelia behaalde een keurige 10e plaats.

In de 2e wedstrijd waren het de pupillen 2 N2 die in actie kwamen. Chantal Hietkamp en Lisanne Hulder. Beide dames begonnen op balk, waar ze hun angsten overwonnen en nieuwe elementen turnden, boogje voorover was daar één van. Op de vloer werd door Chantal alles uit de kast gehaald, ze turnde dan ook als enige turnster alle bonussen. We gaan de komende tijd nog even werken aan de uitvoering en dan kan hier ook een mooie score worden behaald. Lisanne heeft iets minder bonussen in haar programma maar voert alles dusdanig netjes uit dat ze in de buurt van de concurrentie kan blijven. Op sprong deden de turnsters het ook super, ze behaalden hoge punten. Brug was het lastigste onderdeel. De dames turnden zich er goed doorheen. In het eindklassement behaalde Chantal een knappe 3e plaats en Lisanne eindigde als 8e.  Keurige prestaties van deze jonge talentvolle dames.

In Kollum werd het FK groepsspringen gehouden. Daar mocht het jongste springgroepje van SVK aan meedoen op het onderdeel minitrampoline. Ze hebben uitstekend gesprongen en behaalde een knappe 7e plaats. Het was zondermeer het jongste groepje wat in dit niveau mee deed. Deze jonge springsters laten nog van zich horen. Het groepje bestaat uit: Aniek Veenstra, Marije van der Wal, Sofia Gommers,  Marrit Hulshof, Janique Schievink, Rianne Machiela, Jieldou de Vries en Cyanne de Jong en staan onder leiding van Gwenda Krol.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button