Regionaal

Cheque van € 488,- voor PlusBus Opstap De Lauwers E.O

DOKKUM – Stichting PlusBus Opstap De Lauwers E.O. heeft afgelopen week een cheque van € 488,- aangeboden gekregen van de Jumbo Vogt in Dokkum. In de supermarkt waren dekbedovertrekken verkrijgbaar, waarvan een deel van de verkoopwaarde ten gunste kwam aan de PlusBus. Dankbaar werd de cheque door Ale Zijlstra en Ids Attema in ontvangst genomen.
Woont u zelfstandig en komt u, om welke reden dan ook, minder de deur uit dan u eigenlijk zou willen? Met de PlusBus kunt u naar de supermarkt of kunt u mee met allerlei uitstapjes. Op stap binnen of buiten de provincie! Iedere maand wordt een programma voor de PlusBus aangeboden met uitstapjes en bepaalde diensten. De deelnemers mogen ook zelf ideeën aandragen.
Een team van gemotiveerde vrijwilligers begeleidt en vervoert u samen met andere 55-plussers naar bijvoorbeeld het winkelcentrum in Kollum om er boodschappen te doen of naar Lauwersoog om een visje te eten. De PlusBus maakt ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Orvelte, Volendam of het Planetarium in Franeker. De PlusBus is dus geen bus die alleen naar de supermarkt rijdt, maar vooral een bus waarmee uitstapjes worden gemaakt.
Altijd begeleiding
Bij ieder uitstapje gaan altijd twee vrijwilligers mee, een chauffeur voor de bus en een begeleid(st)er. Daarom kunnen mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, gemakkelijk mee met de PlusBus. Deelnemers worden door de bus van huis opgehaald en na afloop weer tot de voordeur gebracht.
Contact
Voor meer informatie of om u aan te melden voor een uitstapje, kunt u bellen met de vrijwilligers van de PlusBus, telefoon 0511-700207 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur). Kijk voor meer informatie op www.plusbusdelauwers.nl

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button