HoofdnieuwsRegionaal

Chr. Brassband “Wilhelmina”115 jaar!

KOLLUM – Komende zaterdag 22 november houden we ons jubileumconcert. Om 19.30 uur in de Oosterkerk, de entree is gratis!

De laatste 6 weken heeft er elke week een stukje historie van  “Wilhelmina” in de krant gestaan. Maar we zijn een enthousiaste bloeiende band, die natuurlijk ook vooruit kijkt! We zijn momenteel weer bezig met de schoolprojecten, we laten kinderen van 8 jaar kennismaken met het “blazen”. Zonder jeugd hebben we geen toekomst, we zijn dan ook heel blij met Allard en Wieger die als jonge muzikanten al prachtige muziek laten horen. Ook onze 4 jonge dames, Harmanna, Hendrika H, Lillian en Hendrika Z zijn niet meer te missen in onze band. Drie van deze dames zullen tijdens ons concert een prachtig trio ten gehore brengen, er zijn veel studie-uren in dit stuk gaan zitten, dit mag u niet missen!

Het jubileumconcert heeft als thema: 115 jaar brassmuziek in Kollum. Er worden bekende en minder bekende stukken ten gehore waar we beginnen met de mars Death or Glory, geschreven begin 1900. Vervolgens nemen we u mee door de tijd. Belangrijke gebeurtenissen komen aan bod, zoals het zinken van de Titanic, er wordt een ouverture gespeeld, de tweede wereldoorlog wordt verwoord met het stuk Band of Brothers, vast bekend van de televisieserie, zo klimmen we in de tijd naar 2014. U kunt deze avond luisteren naar veel variatie aan muziek. Ook worden er enkele anekdotes verteld en komt Baukje Meindertsma-Lyklema met ons zingen. Baukje kent u van vorig jaar, toen heeft ze  mee gedaan met ons Kerstconcert, deze samenwerking beviel zo goed, dat ze haar medewerking weer heeft toegezegd.

Alles staat onder leiding van onze dirigent Jaap Hoekstra, die met groot enthousiasme de hele band inspireert om nog beter te gaan spelen. We hebben er met z’n allen enorm veel zin in, tot zaterdag!

Anita Bremer, voorzitter brassband “Wilhelmina”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button