HoofdnieuwsRegionaal

Crisis-noodopvang in Van der Bijhal in Kollum

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. gaat in Kollum tijdelijke crisis-noodopvang bieden aan vluchtelingen. Op dit moment wordt sporthal ‘Van der Bijhal’ ingericht als opvanglocatie. Het naastgelegen zalencentrum ‘De Colle’ wordt gebruikt voor de facilitering. Op woensdag 30 september komen honderd vluchtelingen aan in de gemeente voor een verblijf van maximaal 2 keer 72 uur. 

Vanwege het grote aantal vluchtelingen, met name uit Syrië, dat momenteel Nederland binnenkomt, heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie alle Nederlandse gemeenten gevraagd om kortdurende crisis-noodopvang voor vluchtelingen aan te bieden. In Kollumerland c.a. is een geschikte locatie hiervoor beschikbaar, namelijk sporthal ‘Van der Bijhal’. De gemeente heeft daarom besloten om crisis-noodopvang te bieden.

De vluchtelingen komen op woensdag 30 september aan vanuit opvanglocaties in Harlingen en Heerenveen. Zij verblijven maximaal zes dagen in de ‘Van der Bijhal’. Daarna stromen ze door naar reguliere opvanglocaties. In de hal worden bedden geplaatst en er zijn sanitaire voorzieningen beschikbaar. In ‘De Colle’ kunnen de vluchtelingen terecht voor maaltijden en ontspanningsactiviteiten.

Dit kan u ook interesseren

4 reacties

 1. Verschrikkelijk!!! criminelen en parasieten.. dit word opstand in kollum..vooral als de jongelui in de bar zijn geweest.. jullie weten niet wat hier word binnen gehaald.hou je deuren maar goed dicht en je dieren in huis
  die gaan NOOIT meer weg. ik ben gevlucht voor dit soort uit utrecht en nu heb ik ze zowat in mijn achtertuin..
  heel veel mensen zijn het er niet mee eens.
  Burgemeester Bilker–krijgt u ze ook in Oudwoude..UW woonplaats..? dollartekens in de ogen.?

  1. Heeft H.van Elst over de dronken jeugd waar je de deur voor dicht moet doen ?/
   Heeft u gezien wat de hangjeugd voor fijne dingen uithaald op het Maartensplein

 2. Weet niet wat te zeggen, behalve dat ik jullie wil proberen in te zien dat deze vluchtelingen/asielzoekers NIET in dezelfde catagorie vallen als de asielzoekers die zich al enkele jaren in het AZC vertoeven.. De huidige ‘vluchtelingen’ zijn meerdendeels mannen, kennen geen respect naar vrouwen en ander gelovigen.. ja nu, maar eenmaal gesetteld in het mooie Fryslân, zullen jullie gaan inzien wat jullie hebben binnen gehaald met al jullie goede bedoelingen.. Waar de hysterische goede trouw van alle hulp naar deze mensen vandaag komt weet ik niet, misschien toch teveel tv gekeken en kranten gelezen die hebben ingespeeld op jullie gevoel, ipv verstand.. Fryslân, ik als Hagenees heb veel van jou gehouden, maar je inwoners zijn van veels te goeder trouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button