HoofdnieuwsRegionaalSport

Clinic Start To Run van start in Kollum

KOLLUM – Zaterdagmorgen is de Clinic start To Run van start gegaan in Kollum. Er verschenen 9 cursisten aan de start bij de Colle. Na ontvangst in de Colle gaven de trainers van Loopgroep Kollum uitleg over de trainingen en de schema’s.

Hierna begon de testtraining, het doel van deze test is ieder op eigen niveau in te delen in een trainingsgroep, zodat men op een verantwoorde wijze aan de training kan beginnen.Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. Toch ervaren veel beginners dat het lastig is om zelf te starten, want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt toch op de bank voor de televisie. Hardlopen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en overgewicht. Wanneer je driemaal per week 30 minuten gaat hardlopen zal je vlug een uitstekende fitheid ervaren. Meermaals oefenen per week is veel beter dan eenmaal per week een langere afstand lopen. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Deze fysieke inspanning geeft een geweldig ontspannend gevoel en geeft je tevens veel energie. Wanneer je de mogelijkheid hebt om ’s morgens te oefenen, zul je versteld staan over de hoeveelheid energie waarover je beschikt.

De dag kan niet meer stuk! Die rode wangen, dat frisse gezicht en dat gezonde lijf; ook jij kunt een hardloper zijn! Start To Run begrijpt dat en helpt een handje met zeven hardloop trainingen die iedere beginner over de drempel helpt. Ervaren enthousiaste trainers helpen je zover te komen, verantwoord, veilig en stimulerend. Start To Run is niet alleen sportief, maar ook gezellig en leuk. Wat is er mooier en motiveert beter dan samen werken aan een goede conditie. Start To Run is zowel voor beginners als gevorderden.”Na de eerste trainingsdag gaan we verder op 14,21,28 maart en op 4,11 en 18 april. Deze laatste trainingsdag met een drie kilometer testloop zal op een leuke manier worden afgesloten. Bij deze afsluitende loop krijgt dan iedereen een functioneel hardloop shirt.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button