HoofdnieuwsRegionaalSport

Clubkampioenschappen Zwemclub PWC

BUITENPOST –  Zaterdagmiddag vonden in thuisbad “De Kûpe” de clubkampioenschappen van zwemclub PWC plaats. Voorafgaande aan de strijd in het water vond traditioneel de jaarvergadering plaats. Nadat alle vergaderpunten door interim-voorzitter Lammert Baas en de leden waren behandeld, dit geschiedde in recordtempo, werd de wedstrijd aangevangen om 17.00 uur.

Wedstrijdleider Auke Ludema had vooraf de leden qua leeftijd ingedeeld in drie klassen waardoor er na afloop 6 maal een erepodium was te bewonderen. Daarnaast ging het natuurlijk om de vraag wie de opvolgers zouden worden van Ellen Jager en Bouke van der Zaag die de clubtitels in 2012 wisten te bemachtigen. Ook zou na afloop de PR-verbetercup andermaal worden uitgereikt? Wie wordt de opvolger van Laura Marinus? Zij wist in 2012 het hoogste percentage persoonlijke records mee naar huis te nemen. Na een spannende en enerverende strijd konden rond de klok van 19.00 uur de prijzen worden verdeeld. Het was andermaal Ellen Jager die de titel algemeen clubkampioen dames wist te bemachtigen. De heren kregen te maken met een opvolger. Herman Buist wist met miniem verschil Bouke van der Zaag van de troon te stoten. De PR-verbetercup werd een prooi voor Roelie Klaver, zij versloeg Daisy Langenberg en Lianne Broersma. De familie-estafette werd een prooi voor de familie Ludema.

De PWC-titelstrijd bracht 43 zwemmers en zwemsters op de blokken. Zij scoorden maar liefst 81 persoonlijke records. Negentien tijden hiervan waren de eerste tijden, gezwommen door voor met name de jongere zwemmers van de club. Daarnaast werden er 2 clubrecords gezwommen.

Bouke van der Zaag zwom zijn eigen record op de 50 meter rug uit de boeken, terwijl Hessel Bierma op de 50 meter schoolslag het record van Bob van der Steen, gezwommen in 2008, verbeterde. Tevens kon de wedstrijdleiding 10 jaargangrecords noteren op de einduitslag. Naast de verplichte nummers van het toernooi, werden de junioren en senioren de gelegenheid geboden om hun 25 metertijd, of zelfs een clubrecord, op één van de vier slagen te verbeteren. Elf zwemmers streden op school, rug, vlinder en vrije slag op de sprintafstand. Helaas geen nieuwe clubrecords, wel de nodige persoonlijke records.

 De uitslagen:

Meisjes minioren: 1. Lysanne Broersma, 2. Lyanne Gerdez en 3. Femke Wedzinga.

Meisjes junioren: 1. Allysha van der Veer, 2. Laura Marinus en 3. Daisy Langenberg.

Dames: 1. Ellen Jager, 2. Nadine Prins en 3. Janneke Antuma.

Jongens minioren: 1. Ruben Kommerie, 2. Bert Rinsma  en 3. Axel Jorn Veenstra.

Jongens junioren: 1. Herman Buist, 2. Bindert Sietse Reitsma en 3. Jan Nolles.

Heren: 1. Bouke van der Zaag, 2. Rutger Hoving en 3. Hessel Bierma.

Clubkampioenschap dames algemeen: 1. Ellen Jager, 2. Nadine Prins en 3. Janneke Bierma.

Clubkampioenschap heren algemeen: 1. Herman Buist, 2. Bouke van der Zaag en 3. Rutger Hoving.

PR-verbetercup: 1. Roelie Klaver, 2. Daisy Langenberg en 3. Lianne Broersma.

Familie-estafette: 1. Familie Ludema, 2. Familie Antuma en 3. Familie Hoving.

Foto’s: Folyanne Antuma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button