Regionaal

CoderDojo Dokkum krijgt vervolg in najaar 2017

DOKKUM – Goed nieuws: CoderDojo Dokkum gaat door! Na de zomerperiode zal de CoderDojo Dokkum weer elke tweede vrijdag van de maand plaats vinden in de Bibliotheek van Dokkum. De eerste CoderDojo is op vrijdag 8 september van 15.30 – 17.30 uur.

Op vrijdag 13 januari 2017 ging de eerste CoderDojo Dokkum van start in de Bibliotheek van Dokkum. Bij deze ene keer is het niet gebleven, want elke tweede vrijdag van de maand zat de computerzaal van de Bibliotheek bomvol met jeugd, die leerde programmeren. Vrijdag 9 juni was de voorlopig laatste CoderDojo Dokkum. Drevis Uitterdijk (begeleider CoderDojo Dokkum): “Het is geweldig om de kinderen in zulke grote aantallen zo enthousiast bezig te zien. Dus gaan we door na de zomervakantie.”

Wat is een CoderDojo?
Bij een CoderDojo leren kinderen tussen de 5 en 17 jaar te programmeren. Met deze kennis kunnen ze onder meer websites, apps en games ontwikkelen. Naast het leren programmeren biedt de CoderDojo de gelegenheid aan programmerende kinderen om elkaar te ontmoeten. Zo kunnen ze samen werk delen en creëren.

Programmeren leert mensen creatief en logisch te denken. De vanzelfsprekende interactie met techniek zorgt dat kinderen leren creëren in plaats van consumeren. Kabelnoord vindt het belangrijk dat jongeren in de regio bezig zijn met programmeren en digitale vaardigheden.  Daarom heeft Kabelnoord Bibliotheken Noord Fryslân benaderd om samen CoderDojo Dokkum op te zetten.

Naast Kabelnoord en Bibliotheken Noord Fryslân is NHL Hogeschool een partner in dit project. Studenten van NHL Hogeschool begeleiden de kinderen en de jeugd tijdens de CoderDojo.

Door deze samenwerking wordt ook aan de doelstelling van Bibliotheken Noord Fryslân gewerkt. Communicatie zowel mondeling als schriftelijk is belangrijk bij deelname aan de maatschappij. Bibliotheken Noord Fryslân zet daarom in op preventie van achterstanden op het gebied van taal- en digitale vaardigheden. Deze vaardigheden worden vooral in de eerste levensjaren opgedaan. Een CoderDojo past goed in het activiteitenprogramma in de Bibliotheek. Een CoderDojo draagt op een speelse manier bij aan het stimuleren, onderhouden en leren van de basisvaardigheden.

Meer informatie
CoderDojo Dokkum is op elke tweede vrijdag van de maand in de bibliotheek van Dokkum van 15.30 tot 17.30 uur. Meer informatie over CoderDojo Dokkum en/of aanmelden voor een CoderDojo? Kijk op ontdekdebieb.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button