Regionaal

College Achtkarspelen: houd aansprakelijkheid sportterreinen bij gemeente

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen stellen de gemeenteraad voor om de aansprakelijkheid voor sportterreinen niet aan de sportverenigingen over te dragen. Het college wil de clubs faciliteren door aansprakelijkheid bij de gemeente te houden.

In 2015 besloot de gemeenteraad van Achtkarspelen om de aansprakelijkheid over te dragen aan de sportverenigingen. Uit overleg met de clubs blijkt dat er weinig draagvlak is bij de clubs voor het besluit. De kosten zouden fors toenemen en bovendien vrezen de clubs dat verschuiving van de aansprakelijkheid een te zware last is voor de vrijwilligers.

Het college wil jaarlijks controles uitvoeren, als de aansprakelijkheid bij de gemeente blijft. Wethouder Jouke Spoelstra: “Wij willen onveilige situaties voorkomen.” Daarom vraagt het college de raad om in 2018 en 2019 € 25.000 beschikbaar te stellen en de jaren daarna een structureel bedrag van € 18.000. Verder vragen b&w het besluit terug te draaien om de lichtmasten, hekwerk, ballenvangers en vaste doelen over te dragen aan de clubs.

Wethouder Spoelstra: “Wij zijn een sportgemeente die de sportverenigingen faciliteert. Wij willen de vele vrijwillige sportbestuurders niet in een onmogelijke positie brengen, mocht er zich een ongeval voordoen op de sportcomplexen. Vandaar dat wij als college er bewust voor kiezen om de aansprakelijkheid bij de gemeente te houden. Bovendien blijkt dat de gemeente adequaat en goed is verzekerd. Je moet niet van alles op willen tuigen, terwijl het al goed geregeld is.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button