HoofdnieuwsRegionaal

College Achtkarspelen stopt bezuiniging openbaar groen

BUITENPOST – Het nieuwe college van Achtkarspelen heeft besloten per direct te stoppen met de bezuinigingen op het openbaar groen. ‘Grien is prachtich hear, mar it wie no té grien. It moat wol binnen de perken bliuwe’, aldus wethouder Jouke Spoelstra.

De afgelopen jaren is er ingrijpend bezuinigd op het openbaar groen in de gemeente. In het nieuwe coalitieakkoord ‘Mei-inoar ien’ heeft het college besloten de bezuiniging terug te draaien. Vanaf volgend jaar wordt er weer vaker gemaaid in de dorpsbuurten en ook het snoeien zal met grotere regelmaat gebeuren.

Omvorming stopt

Ook het verder omvormen van heesterperken naar siergazon gaat niet door. De huidige heesterperken in de straten blijven bestaan en zullen weer worden onderhouden. Perken die dit jaar nog in de planning voor omvorming stonden, blijven in hun huidige vorm bestaan. De gemeente gaat haar best doen om deze weer op orde te krijgen. Inwoners in dorpen waar dit het geval is worden per brief op de hoogte gebracht. Heesterperken en ander openbaar groen kunnen overigens ook om functionele redenen anders worden ingericht. Bijvoorbeeld vanwege beter uitzicht op een kruispunt of een rustiger straatbeeld. Dergelijke veranderingen blijven in de toekomst aan de orde.

College Achtkarspelen stopt bezuinigingen, wethouders Gerda Postma en Jouke Spoelstra starten de snoeiwerkzaamheden.

 

Foto: Gemeente Achtkarspelen

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button