Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

College Achtkarspelen wil krediet beschikbaar stellen voor springkuil Surhuisterveen

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen vragen de gemeenteraad om een krediet van € 70.000 beschikbaar te stellen voor een turnspringkuil in Surhuisterveen. De springkuil wordt aan de Surventohal in Surhuisterveen gebouwd. Turnvereniging WSBF uit Surhuisterveen wordt hoofdgebruiker van de springkuil en zal ook helpen bij de bouw van de springkuil en bij de verhuur en het onderhoud.

De totale kosten voor de springkuil bedragen € 89.000. Onder andere Plaatselijk Belang Surhuisterveen, de Spavo, Speerstra Gymnastics, AVEK en de Poiesz ondersteunen het initiatief en hebben een bijdrage beschikbaar gesteld. De turnvereniging steekt zelf ook geld in de springkuil.

De springkuil wordt verhuurd voor trainingen en wedstrijden. Dit moet jaarlijks minimaal € 4.500 opbrengen, waarmee over een periode van 40 jaar de springkuil terugbetaald wordt aan de gemeente. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meer dan voldoende verenigingen belangstelling hebben om de springkuil te huren.

Wethouder Marten van der Veen: “It gemeentebestjoer wol tegearre mei de boargers fan Achtkarspelen ús mienskip foarm jaan. Yn hiel goed oparbeidzjen mei gymferiening WSBF is it slagge om it finansjele plaatsje rûn te krijen. Dat kin mei tasizzings fan sponsors en selswurksumheid fan WSBF. Meielkoar slagget it, wat jo hjoed-de-dei as gemeente allinne net mear foarinoar krije.”

Een springkuil wordt bij het turnen gebruikt om moeilijke oefeningen te trainen. De springkuil is gevuld met stukken schuimrubber, zodat de turners verzekerd zijn van een zachte landing. Momenteel moeten verenigingen in Achtkarspelen uitwijken naar Heerenveen, Leek of Roden om gebruik te kunnen maken van een springkuil. In de sportnota ‘In ferweechlik Achtkarspelen’ was daarom een onderzoek naar de mogelijkheden van een springkuil opgenomen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button