HoofdnieuwsRegionaal

College kiest voor nieuwe sportaccommodatie in Dokkum

DOKKUM – Sporthal de Trimmer en gymlokaal Hoedemakerspolder in Dokkum kunnen worden verplaatst naar het Tolhuispark, blijkt uit een marktverkenning.

Het college van B en W van Dongeradeel vraagt de raad 75.000 euro uit te trekken voor de aanbesteding van de nieuwbouw. Marktpartijen zien mogelijkheden in de exploitatie van een nieuwe multifunctionele sportaccommodatie die aan het bestaande zwembad Tolhuisbad moet worden gebouwd. Dongeradeel wil de verouderde sporthal en gymzaal slopen. 

Sporthal De Trimmer in het Harddraverspark en de gymzaal in de Hoedemakerspolder zijn toe aan een drastische renovatie. De gemeenteraad heeft in 2013 besloten naast het opknappen, de mogelijkheden van een gecombineerde commerciële exploitatie van het zwembad met een nieuw te bouwen sporthal te verkennen.

Uit onderzoek naar verschillende varianten blijkt dat de jaarlijkse lasten voor de gemeente Dongeradeel bij nieuwbouw aan het Tolhuisbad lager uitvallen dan bij ingrijpende renovatie. Dit is te danken aan efficiëncy- en synergievoordelen. Andere voordelen zijn dat het Tolhuispark dichterbij is voor de hoofdgebruikers van de sporthal, de scholen van voortgezet onderwijs en er met de nieuwbouw sprake is van een kwaliteitsslag voor de sport- en onderwijsfaciliteiten.

Om de voorbereidingen van de nieuwbouw in gang te kunnen zetten, is 75.000 euro nodig. Dit bedrag is grotendeels bestemd voor de aanbestedingsprocedure en vooronderzoeken voor bestemmingsplanprocedures. De gemeente gaat nog onderzoeken of het semipermanente clubgebouw van de korfbalvereniging in de multifunctionele sportaccommodatie kan worden opgenomen. De gemeenteraad behandelt op 26 maart de nieuwbouwplannen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button