HoofdnieuwsRegionaal

College wil financiële ruimte creëren voor nieuw zwembad

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om nieuwe criteria vast te stellen voor een zwembad in Buitenpost. Op basis van deze voorwaarden wil het college een aanbestedingstraject starten.

Het college van Achtkarspelen stelt de raad onder andere voor om € 100.000 per jaar beschikbaar te stellen voor een nieuw overdekt 25-meterbad in Buitenpost. De gemeenteraad bespreekt het voorstel voor de ruimere criteria op 13 juli. Als de raad akkoord gaat, willen b&w zo snel mogelijk de aanbesteding starten.

In 2012 besloot het college om de raad voor te stellen om het zwembad in Buitenpost, De Kûpe, te sluiten. De kosten voor onderhoud en renovatie waren te hoog. De huidige stichting die het zwembad exploiteert overtuigde de gemeente via een burgerinitiatief om € 1.050.000 beschikbaar te stellen om het zwembad tot 1 januari 2019 open te houden. In deze tussenliggende periode zou de stichting zorgen voor een nieuw overdekt 25-meterbad dat zonder financiële steun van de gemeente zou kunnen draaien. Eind 2016 bleek dat de stichting niet kon voldoen aan de afspraak voor een nieuw zwembad zonder gemeentelijke steun.

In het afgelopen half jaar zijn er drie plannen, waaronder die van de huidige stichting, bij de gemeente ingediend voor een zwembad. De plannen zijn beoordeeld aan de hand van de uitgangspunten die de gemeenteraad heeft vastgesteld: een openbaar zwembad van 25 meter waar de gemeente niet aan hoeft bij te dragen. Wethouder Spoelstra: “Geen van de ingediende plannen voldeed aan de voorwaarden. Vandaar dat het college komt met nieuwe voorwaarden waardoor ruimte wordt gecreëerd voor een nieuw zwembad in Buitenpost.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button