HoofdnieuwsRegionaal

Colleges DDFK willen door met ambtelijke fusie

KOLLUM – De colleges van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. hebben op vrijdag 1 april met elkaar afgesproken te blijven gaan voor een ambtelijke fusie DDFK per 1 januari 2017. 

Na de besluitvorming in de gemeenteraden van de afgelopen twee weken werd duidelijk dat Dantumadiel niet mee gaat met de herindeling. De gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. willen wel herindelen en bereiden nu de procedure voor om te komen tot herindeling van drie gemeenten per 1 januari 2019.

De gemeenteraden moeten in april nog een besluit nemen over de budgetten die nodig zijn om de ambtelijke fusie te kunnen realiseren. Het gaat om het budget voor de inhuur van een interim-directeur en over het budget dat verder nodig is voor de vorming van één nieuwe ambtelijke organisatie. Als de vier gemeenteraden instemmen met die voorstellen is dat volgens de gezamenlijke colleges een stevige blijk van vertrouwen in nut, noodzaak en wens van een voortvarend fusietraject dat moet leiden tot die nieuwe ambtelijke organisatie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button