Complete off day voor vv Kollum

ANJUM – Na de festiviteiten ter ere van het 75-jarig bestaan van vv Kollum op vrijdagavond had het eerste elftal, dat voor het eerst in het jubileum-outfit speelde, goede zaken kunnen doen in de derby van het Lauwersmeer op sportpark “Kolkenfjild” te Anjum. Vooraf zou je zeggen dat het een mooie wedstrijd kon worden. Twee teams die in de winning mood waren, prachtig weer en natuurlijk een gezonde rivaliteit doordat er vele “Kollum-Anjum banden” zijn. De jeugd van vv Kollum had een nieuw , speciaal voor hen gemaakt, spandoek meegenomen en ontstak weer het nodige vuurwerk voor de wedstrijd. De sfeer zat er goed in!

Niks minder bleek waar. Misschien hadden de Kollumers in de beginfase even een licht overwicht, echt gevoetbald werd er niet. De wedstrijd kabbelde voort en was bijna slaapverwekkend. Na 20 minuten spelen kreeg Randy van Malsen uit het niets een dot van een kans. Hij kon alleen door op de keeper maar faalde door recht tegen de sluitpost van Anjum aan te schieten. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd te zijn.

Na een half uur spelen slordig balverlies op het middenveld, waar Anjum overigens zo’n 90% van de duels won. Via de linksbuiten werd een voorzet moeiteloos door Stefan Overkempe tot goal gepromoveerd. Vlak voor rust een zelfde soort situatie waarbij Anjum vanaf links ongehinderd een afgemeten voorzet kon geven. Deze werd onberispelijk in gekopt door Wiebe Dijkstra: 2-0!

Het was een saaie eerste helft met weinig creativiteit, veel lange ballen en geen duelkracht van vv Kollum.  Het vele Kollumer publiek verwachtte dan ook er in de rust maatregelen zouden worden genomen. De wissels werden echter laat ingebracht. Hoewel door de wissels vv Kollum wel de overhand kreeg en de meeste mogelijkheden creëerde kwam Anjum geen moment echt in gevaar en bloedde de wedstrijd dood. In plaats van een 4e plek moet Kollum door dit verlies genoegen nemen met een 8ste plek op de ranglijst en is de wedstrijd tegen Dokkum volgende week weer van groot belang. Er zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om dan de punten thuis te houden.