HoofdnieuwsRegionaal

Computercursussen in Bibliotheek Kollum

KOLLUM – In het najaar van 2016 worden er in Bibliotheek Kollum diverse computercursussen georganiseerd voor mensen die iets willen (bij)leren in de digitale wereld.

Meer doen met de iPad, een fotoboek maken, omgaan met Windows 10 of verkopen op Marktplaats; het is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod. De cursussen en workshops worden op 10 september tijdens een speciale open dag gepresenteerd. Van 10.30 tot 12.00 uur is iedereen welkom in Bibliotheek Kollum om het complete cursusaanbod te bekijken en kennis te maken met de docenten. Inschrijven kan tijdens de open dag of via de website van Bibliotheken Noord Fryslân: www.ontdekdebieb.nl.

Naast het vaste programma van cursussen en workshops zijn er ook lessen op maat. Dit zijn privélessen waarbij de deelnemer het onderwerp en de cursusinhoud zelf mag bepalen. Cursusleider Lex Loen verwacht veel vraag naar de lessen op maat. “Mensen moeten toch vaak een drempel over om een computercursus te gaan volgen. Als het contact dan één-op-één is, werkt dit voor veel mensen prettiger”, aldus Loen. De lessen op maat zijn aan te vragen via de Klantenservice van Bibliotheken Noord Fryslân, te bereiken via (088) 16 56 123 of op [email protected]

In de Bibliotheek is veel aandacht voor laaggeletterdheid en digitale vaardigheden. Hiermee draagt de Bibliotheek actief bij aan de zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van de burger en daarmee aan de maatschappij als geheel.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button