Sport

Concours Release Dokkum, groot succes

DOKKUM – Release organiseerde op zaterdag 25 juni jl. in Sporthal De Doelstien te Dokkum haar 2e concours van dit jaar onder de vlag van de NBTA. Ondanks andere publiekstrekkers in Dokkum, zat de sporthal flink vol met belangstellenden. Met zo’n eigen concours in Dokkum ligt het natuurlijk voor de hand dat zoveel mogelijk leden willen laten zien wat ze in huis hebben en dus was het Release-aandeel in de programmering groot.

Het concours begon zaterdag om half tien met het onderdeel Solo Twirling 1 Baton. Ketsia Gruintjes behaalde de derde plaats in de klasse pre-teen beginner. De jarige Fiona Dorenbos behaalde zilver in de klasse junior intermediate, Emmaly Bakker werd in dezelfde klasse vierde. Jelly Wiersma behaalde op het onderdeel Solo Twirling 2 Baton een gouden medaille in de klasse Senior Intermediate en werd samen met Samantha Gjaltema tweede op het onderdeel Duo Twirling in de klasse Senior Beginner. Miranda Koster werd op het onderdeel Super-X-Strut eerste in de klasse Senior Beginner.

Bij het onderdeel Kids Twirl was bij de peewees de zilveren medaille voor Mara Faber, Jeska Leistra eindigde op de vierde plaats. Bij de juveniles kreeg Marrit Terpstra de zilveren en Fenne Postma de bronzen medaille. Kirsten Wiersma eindigde wij de pre-teens op de eerste plaats en kreeg de gouden medaille omgehangen, Lisa ter Harkel kreeg de zilveren medaille. Bij de Solo Dance Twirlers eindigde Pre-Teen Beginner Janet Zuidema op de tweede plaats. In de Intermediate klasse was het goud voor Ketsia Gruintjes. Junior Beginners Dirkina van der Veen en Fleur Rosa Braaksma werden respectievelijk zesde en achtste in hun klasse. In de intermediate klasse gin het goud naar Emmaly Bakker en eindigden Fiona Dorenbos en Marije Kok op de vierde en vijfde plaats. Bij de Senior Beginners kreeg Chantal Roorda de zilveren medaille omgehangen en was de vijfde en zesde plek voor Melissa Niesing en Danique Visser. Het hoogste puntenaantal namens Release was weggelegd voor het met goud gewaardeerde optreden van Samantha Gjaltema in de Senior Intermediate klasse.

Het Twirlteam (Small Team Twirling Senior Intermediate), het Ensemble A (Ensemble Dance Twirl Senior Intermediate), de C-groep (Small Team Dance Twirl Juvenile Beginner), het B-Peloton (Large Team Pre-Teen Beginner), het A-peloton (Large Team Senior Intermediate en het met hun show debuterende Exhibition Corps in de klasse Senior, legden allen beslag op de eerste plaats.

De dag werd afgesloten met een optreden van een elftal leerlingen. De pomponshow die zij vlak voor de officiële prijsuitreiking lieten zien werd beloond met een mooie medaille namens de vereniging.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button