Sport

Corné van Kessel wint Centrumcross Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Corné van Kessel heeft zaterdag op overtuigende wijze de Internationale Centrumcross op zijn naam geschreven. Direct na de start vloog de man van Telenet-Fidea er vandoor, om vervolgens een ware show weg te geven in de koude miezerregen van Surhuisterveen. Achter de ongenaakbare leider werd lange tijd gejaagd door een groepje van vijf, met daarin onder andere Lars Boom.

De strijd om de tweede plaats achter Van Kessel was een spannende; de Duitser Philipp Walsleben knokte tot de laatste ronde met Twan van den Brand. In de laatste omloop reed Walsleben echter zijn concurrent uit het wiel en de Duitser legde daarmee beslag op de tweede plek. Van Kessel was ondertussen al aan het vieren, zijn voorsprong was groot genoeg voor een uitgebreid zegegebaar aan de streep.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Anna van der Breggen (Rabo-Liv). Als tweede eindigde de Britse kampioen Helen Wyman voor de Belgische Joyce Vanderbeken.

Uitslag: 1. Corné van Kessel, Herentals (B); 2. Phillipp Walsleben, Herentals (B); 3. Twan van den Brand, Volkel; 4. Marcel Meisen, Stolberg; 5. Martijn Budding, Veenendaal; 6. Stan Godrie, Zundert; 7. Lars Boom, Vlijmen; 8. Patrick van Leeuwen, Hilvarenbeek; 9. Joris Nieuwenhuis, Zelhem; 10. Thijs van Amerongen, Vorden.

 

Foto AW Foto / Andre Weening

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button