Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Dag van Gedenken in Nij Smellinghe

DRACHTEN – Vrijdag 20 november 2015 wordt in ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten, net als in alle andere Friese ziekenhuizen, de jaarlijkse Dag van Gedenken gehouden voor familie en naasten van overleden patiënten. Deze gedenkdag heeft als doel nazorg te geven en steun te bieden binnen het rouwproces van nabestaanden. Nieuw dit jaar is dat er ook specifiek aandacht is voor de zorgverleners in het ziekenhuis. Dit omdat zij in hun werk ook vaak te maken hebben met ziekte en verlies.

Nij Smellinghe organiseert op vrijdag 20 november drie bijeenkomsten waarin overleden patiënten herdacht worden, met als motto ‘Stilstaan om verder te gaan’. Dit wordt gedaan door middel van muziek, teksten en een herdenkingsritueel waarbij de namen van de overledenen opgenoemd worden. Ook wordt er stilgestaan bij het feit dat deze mensen in het ziekenhuis overleden zijn en wat dit voor de familie en naasten betekent. De bijeenkomsten zijn in eerdere jaren ook door Nij Smellinghe georganiseerd en uit ervaring blijkt dat dit initiatief zeer gewaardeerd wordt.

Voor zorgverleners

Waar voorheen alleen iets werd georganiseerd voor de naasten van overleden patiënten, wordt dit jaar ook aandacht besteed aan de medewerkers van het ziekenhuis. Samen met collega’s wordt stilgestaan bij wat het voor hen betekent om regelmatig om te gaan met ziekte, verlies en het verlenen van zorg. Er wordt gekeken naar het goede daarin, maar ook naar het verdriet, verlies en afscheid. Hoe zorg je voor jezelf en elkaar, zodat je weer verder kunt?

Het Stiltecentrum
Nij Smellinghe heeft een speciaal Stiltecentrum, zodat ook op alle andere dagen van het jaar herdacht kan worden. In het Stiltecentrum is plaats voor rust, bezinning en gebed. Iedereen is er welkom, het Stiltecentrum is dag en nacht open.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button