Sport

Daniel Schouwstra-Atsma wint brons op het Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon

NES/AMELAND – De dertiende editie van de crosstriathlon Tri-Ambla Naast de wedstrijd met recreatief karakter was er ook het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon 2014. Zowel door de jeugd en de junioren, als door de senioren in de verschillende leeftijdscategorieën, kon er gestreden worden om de Nederlandse titels. Drie broers Schouwstra-Atsma uit Buitenpost streden mee in diverse categorieën en behaalden mooie resultaten.

Daniel is 14 jaar en deed mee aan het Nederlands Kampioenschap in de categorie jeugd 12+ (12-15 jaar). Hij had een prima wedstrijd, kwam als tweede uit het water echter tijdens het fietsen zakte hij af naar een derde plaats welke hij tot de finish vast kon houden. Een super prestatie van Daniel die na de zomer pas is begonnen met trainen bij diverse specifieke verenigingen omdat er geen jeugdgroepen voor deze tak van sport in de buurt zijn. Zo loopt hij o.l.v. Hugo Veenker fietst bij wv Wadro Otto Ebbens en zwemt hij bij PWC. Daniel kreeg voor deze prestatie een officiële bronzen medaille en een bijbehorend diploma van de Nederlandse Triatlon Bond Maricio en Mateo deden mee in de Triambla wedstrijd.

Mauricio is met zijn 11 jaar de jongste deelnemer in de Triambla categorie 12+ en behaald een mooie 8ste plek. Mateo de jongste van de drie broers is 8 jaar en komt uit in de Triambla categorie 8-9 jaar. Mateo klom net als zijn grote broer Daniel als tweede uit het water. Tijdens het fietsen en lopen liet hij de andere jongens niet meer voorbij komen. Als tweede kwam hij over de finish net 37 sec. achter de nr. 1. Hij kreeg een mooie Triambla beker als beloning.

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button