Sport

Danielle Esmee Dijkstra 4e op het Fries Kampioenschap

BUITENPOST – Op zaterdag 21 mei en afgelopen 28 mei hebben voor de verschillende turn categorieën de Friese Kampioenschappen plaatsgevonden. Voor GVV hadden Feline van de Wetering, Eline Gjaltema, Natascha Post, Danielle Dijkstra, Hendrica de Jong en Jildou de Jong zich weten te plaatsen.
Zaterdag 21 mei 2016 werd het FK in Wolvega gehouden. De beste turnsters uit de categorie pre- instap en instap niveau D5 en D4 uit heel Friesland waren aanwezig. Eline Gjaltema maakte dit seizoen grote sprongen. Het deelnemersveld was echter nu nog te sterk voor Eline Gjaltema die dit seizoen voor het eerst bij GVV turnt. Ze werd 25e. Feline van de Wetering heeft, met veel 1e prijzen op haar naam, een zeer goed seizoen achter de rug. Tijdens het FK namen de zenuwen het een klein beetje over. Met een val van de balk was een podiumplek dan ook helaas verkeken. Ondanks dat een goede leerschool en een hele ervaring rijker. Feline werd 17e .

Afgelopen zaterdag op 28 mei vonden in Buitenpost de Fries Kampioenschappen plaats voor de pupillen en de jeugd. Natascha Post, pupil 2 D2, werd maar liefst 6e op balk en 7e op sprong. Helaas liet ze het op vloer liggen waardoor ze 25e werd. Danielle, pupil 2 D3, turnde een stabiele wedstrijd en werd in het grote deelnemersveld van 27 turnsters 4e, een hele topprestatie. Hendrica blonk uit op haar favoriete onderdeel brug en werd daarmee 3e. Ondanks dat het niet haar dag was eindigde Hendrica in het totaal klassement op de 12e plaats. Tenslotte kwam Jildou, jeugd LD4 in actie. Jildou heeft dit seizoen een sterke groei laten zien en haalde op de plaatsingswedstrijden twee keer het brons binnen. Dit keer turnde ze niet haar sterkste wedstrijd en werd 10e.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button