OndernemendRegionaal

Dantumadiel steunt campagne #ikkijknietweg

DAMWÂLD – ‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’

De week van 14 t/m 20 november is uitgeroepen tot de Week tegen Kindermishandeling. De gemeente Dantumadiel wil tijdens de landelijke campagne extra aandacht vragen voor dit thema, omdat kinderen en slachtoffers vaak niet voor zichzelf op kunnen komen. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

Kijk niet weg en kom in actie
Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Wethouder Gerben Wiersma doet veel met jeugdzorg en vertelt: “Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld.”

De gemeente stuurt deze week een brief naar alle scholen in Dantumadiel om aandacht te vragen voor kindermishandeling. Leerkrachten spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen en om die reden is het zo belangrijk dat zij weten waar ze op moeten letten. De gemeente Dantumadiel biedt daarom een cursus aan voor scholen, maar ook sportclubs en kerken. De cursus wordt gegeven door Fier Fryslan, het expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. In de cursus wordt ingezet op het verbeteren van de signalering, melding en preventie van kindermishandeling. Scholen, sportclubs en kerken kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met mevrouw Koldenhof via telefoonnummer: 14-0511 of via e-mailadres: [email protected].

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button