Buiten regioHoofdnieuwsOndernemendRegionaal

DDFK gemeenten adviseren inwoners over zonne-energie

KOLLUM – De zomer is net van start gegaan en dat betekent dat er volop geprofiteerd kan worden van zonne-energie. De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. helpen en adviseren hun inwoners bij het beoordelen of zonnepanelen interessant en rendabel zijn met behulp van een tool op het duurzaam bouwloket.

Zonnepanelen check
Inwoners kunnen de check doen op de website van het Duurzaam Bouwloket www.duurzaambouwloket.nl/zonnepanelen. Hier kan men een informatieverzoek achterlaten, waarna men door een onafhankelijk adviseur gratis wordt geholpen. Op die manier komt men er achter of het dak geschikt is en ontvangt men praktische informatie over de werking en het rendement van zonnepanelen. Het Duurzaam Bouwloket helpt ook bij het zoeken naar een betrouwbaar gecertificeerd bedrijf en het beoordelen van offertes.

Btw-teruggave zonnepanelen
Zonnepanelen is extra interessant omdat de btw op aanschaf en installatie terug te vragen is van de belastingdienst. Via het Duurzaam Bouwloket is een stappenplan verkrijgbaar waarin precies staat beschreven hoe dit werkt.

Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het digitaal energieloket waar inwoners terecht kunnen voor alle vragen over energie besparende maatregelen en het verduurzamen van de woning. Neem een kijkje op de website voor meer informatie. Vragen? Mail dan naar [email protected]. Het gemeentelijk energieloket staat borg voor onafhankelijk, professioneel en gratis advies.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button