Regionaal

DDFK LOOP-team haalt € 3.700 binnen voor het goede doel

LEEUWARDEN – Zo’n 25 hardlopers en wandelaars, werkzaam bij de DDFK-gemeenten, deden gezamenlijk mee aan LOOP Leeuwarden. Om elkaar beter te leren kennen in een andere setting dan op kantoor, maar ook voor het goede doel. En met succes: de sportieve ambtenaren zagen hun doel bijna verviervoudigen en zamelden maar liefst € 3.700 in. De buit wordt eerlijk verdeeld tussen Kinderdagcentrum it Lytshûs Damwâld en Jan Transplant Cyclist.

De lopers van het DDFK-team selecteerden vijf goede doelen. Via intranet konden alle 700 DDFK-medewerkers vervolgens stemmen. Dat leverde een gedeelde eerste plek op voor it Lytshûs en Jan Transplant.

Jan Fennema is de man achter Jan Transplant Cyclist. Als vijfjarig jongetje kreeg hij een donorlever. Jan zet zich met veel toewijding in voor het onder de aandacht brengen van orgaandonatie. Hij richtte een stichting op die de treffende naam “De Overlever” heeft meegekregen.
Kinderdagcentrum It Lytshûs in Damwâld is onderdeel van Talant en is het adres voor dagopvang van kinderen met meervoudige handicaps in de leeftijd t/m 18 jaar. De begeleiders willen een zogenaamde Tovertafel aanschaffen (een kastje dat aan het plafond hangt en m.b.v. een beamer, infraroodsensoren, luidspreker en processor spellen op tafel of op de vloer projecteert).

Het idee om met DDFK-collega’s mee te gaan doen aan LOOP Leeuwarden ontstond begin dit jaar bij Tani-Mara Nicolai van het gebiedsteam. Zij verzamelde al snel een behoorlijke groep enthousiaste en sportieve collega’s om zich heen om dit te organiseren. Tani is supertrots: “We hebben met z’n allen ons doel bijna verviervoudigd. Voor alle mensen die hier aan bijgedragen hebben: bedankt!”

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button