HoofdnieuwsRegionaal

De KAT speelt het Blijspel “Kâlde kak en Tatoeaazje”

KOLLUM – Vrijdag- en zaterdagavond werd er in de Colle in Kollum het blijspel “Kâlde kak en Tatoeaazje”  gespeeld door Toneelvereniging “DE KAT” uit Kollum. Een komedie in drie bedrijven, geschreven door Carl Slotboom. Het was volop genieten van deze komedie geregisseerd door Jan Meester

Korte inhoud: Het lijkt een rustige zondag te worden, maar dat verandert wanneer de heer des huizes, Eugène van Stoetenweg, tussen de reclamefolders een brief uit België vindt, die daar per ongeluk tussen moet zijn gekomen. Deze brief is afkomstig van verre neef Sjef Bruinsma, een zeer verre neef van Eugène. Sjef schrijft dat hij binnenkort zijn familie met een bezoek zal vereren en aangezien hij noch achternaam, adres, of telefoonnummer heeft vermeld, is het voor de familie niet mogelijk hem te vragen het bezoek uit te stellen i.v.m. met de op handen zijnde verloving van hun dochter Marie-Claire met Willem Jan. Op deze zondagochtend staat Sjef, onverwacht met vrouw en zoon op de sjieke stoep van huize van Stoetenweg. Hoe dit afloopt.

Het blijspel werd in het Fries gespeeld door : Spelers: Peter v/d Weg, Annet Dijkstra, Tietsje Poortinga, Roelof Hamersma, Wichard Meester, Jaqueline Agema, Els Hoekstra, Jaap Haaksma.

Regie: Jan Meester. Souffleuse: Marijke Lanting en Marieke van der Weg, Decor: Henk Dijkstra en Gjolt van der Veen. Licht en geluid: Siep Boorsma, Make-up en kappen: Tjikke de Boer.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button