De Lauwers ontevreden na puntendeling met Drogeham

WARFSTERMOLEN – Na afloop van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Drogeham overheerste toch vooral teleurstelling bij De Lauwers. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren voor de mannen uit Drogeham. Hierna ging de wedstrijd tot de rust gelijk op. De tweede helft was voor de blauw-witte mannen uit Warfstermolen.

De thuisploeg ontsnapte al in de eerste minuut na een vrije kopkans van Marten Pieter Hoeksma. Drogeham had veel balbezit en door opportunistisch te spelen ontstonden er een aantal mogelijkheden. De Lauwers had moeite de bal in bezit te houden en verloor veel duels. De eerdergenoemde Hoeksma knalde na een kwartier spelen hard over het doel van De Lauwers-doelman Marcel Kempenaar. Even later ging een gevaarlijke voorzet van Meindert Jan van Dijk aan iedereen voorbij. Na deze periode was Drogeham behoorlijk uitgeraasd. De Lauwers liet de bal makkelijker rondgaan en na goed voorbereidend werk van Hedman Vellenga en spits Bert Jager kreeg Luit Zuidersma een goede schietkans. Zijn schot van ongeveer 12 meter ging naast.

Na deze kans gebeurde er in het vervolg van het eerste bedrijf niets meer voor beide doelen. Drogeham had iets meer balbezit maar bleef steken op 25 meter van het vijandelijke doel. De thuisploeg van trainer Gerlof Kootstra kon voorin niets uitrichten waardoor men met een 0 – 0 stand mocht gaan rusten.

Het tweede bedrijf begon goed voor De Lauwers. De bal ging sneller rond en na voorbereidend werk van Gerard Dam schoot Vellenga over. Vervolgens een grote kans voor Jager. Hij speelde zichzelf goed vrij in het vijandelijke strafschopgebied en schoot de bal langs de keeper. Op het moment dat het thuispubliek al wilde gaan juichen werd de bal door een verdediger van de doellijn gehaald. Na 65 minuten opnieuw een grote kans voor Jager. Na een pass van verdediger Robert Ozinga speelde Dam zich goed vrij op de vleugel. Na de voorzet van Dam is de controle van Jager niet optimaal waardoor de bal tussen hem en Zuidersma komt te liggen. Geen van beide De Lauwers-aanvallers wenst de trekker over te halen waardoor deze kans verloren gaat. Hierna volgde de derde en laatste kans voor Jager. Na een pass van Vellenga kapte hij zich vrij. Zijn schot werd geblokt door een geel-rode verdediger. 10 minuten voor tijd viel de eerste kans van Drogeham in de tweede helft te noteren. Aanvaller Huisma schoot de bal vanaf 20 meter in de handen van de al op de grond liggende keeper Kempenaar. Hierna werd de moegestreden en enigszins ongelukkige Jager gewisseld. Zijn vervanger was Wouter Broers. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor De Lauwers-aanvoerder Erik Brouwers. Zijn volley van ongeveer 10 meter afstand verdween naast het doel.

Zoals aangegeven bleef De Lauwers ontevreden achter na de puntendeling. Nadat de slechte eerste 20 minuten overleefd waren kwam men verdedigend niet meer in de problemen. Op basis van de tweede helft, waarin vier grote kansen werden gecreëerd, had men de drie punten in eigen huis moeten houden.