De Lauwers trakteert koploper VCR op eerste nederlaag

WARFSTERMOLEN – In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft staat er een ontmoeting tussen De Lauwers en VCR op het programma. De Lauwers snakt na drie nederlagen op rij wel weer eens naar een overwinning. Voor VCR is het zaak om met een achtste zege op rij de koppositie vast te houden.

Om stipt half 3 was het de Lauwers die aftrapte op ‘t Meertenust. In de beginfase gaat het spel redelijk gelijk op, echte noemenswaardige kansen worden er niet gecreëerd. Na een kwartier spelen is het de Lauwers dat brutaal het heft in handen neemt. Door goed druk zetten van de aanval van de thuisploeg komt Remco Stam oog in oog te staan met doelman Hidde Smidt van VCR. Laatstgenoemde weet de inzet van de aanvaller knap te pareren. Vervolgens was het nog Sietse Jager die zijn vizier net helemaal op scherp had staan en tot tweemaal toe zijn inzet over het doel zag verdwijnen. Als je zelf de kansen niet afmaakt, treedt er een bekend voetbalgezegde in werking. Door een fout in de achterhoede bij de Lauwers kwam spits Jouke Hoekstra alleen voor de keeper te staan. Deze kans was aan de goalgetter van VCR wel toevertrouwd en hij zette koelbloedig de 0-1 op het scorebord. Scheidsrechter Durik besloot vlak na dit doelpunt dat het wel genoeg was voor de eerste helft en floot voor de rust. In de rust zette Tinus Huisma zijn mannen op scherp en maakte duidelijk dat de punten vanmiddag hoe dan ook in Warfstermolen moesten blijven.

In de tweede helft schoot de Lauwers dan ook uit de startblokken, wat direct twee kansjes opleverde. Na 52 minuten was het dan eindelijk raak voor de blauw-witten. Na een hoekschop van Sander Wilpstra was het Sietse Jager die bij de eerste paal zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen tikte. De Lauwers bleef na de gelijkmaker door drukken en dit leverde tien minuten na de 1-1 een vrije trap op de rand van de zestien op. Sander Wilpstra ging zeer zelfverzekerd achter de bal staan en zag zijn inzet via een verdediger in het net belanden. Eindelijk weer eens een voorsprong voor de equipe van Huisma en Paauw. Nu de koploper tegen een achterstand aan keek begon het meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit leverde veel balbezit op de helft van de Lauwers op. Tot grote kansen leidde dit niet, alleen het leek een kwestie van tijd tot de bal een keer goed zou vallen. In de 71ste minuut was er even kortsluiting bij Erwin Raap van VCR. Met een harde charge werd Bert Jager tegen het gras gewerkt. Scheidsrechter van dienst vond dat dit niet door de beugel kon en toonde Raap een rode kaart. Na dit moment zou je verwachten dat de thuisploeg weer wat meer adem zou krijgen. Het tegengestelde bleek te gebeuren de Lauwers kwam amper meer van de eigen helft af. De 10 man van VCR leken op weg naar de gelijkmaker. Tot de bal in 86ste minuut na een spaarzame uitbraak van de Lauwers op een hand van een verdediger belandde. De bal belandde op de stip en de gehavende Bert Jager wist de bal via de keeper over de doellijn te moffelen. De opluchting bij de thuisploeg was groot en de wedstrijd zat op slot. Na 93 minuten voetballen zat de wedstrijd er op en wist VCR weer hoe het voelt om te verliezen.

Beide ploegen kunnen zich nu klaarmaken voor een welverdiende winterstop. Over 8 weken staat de volgende competitiewedstrijd op het programma.