HoofdnieuwsRegionaal

De Salsa Latin Solo lessen uniek in de regio

BUITENPOST – De tweede groep van de cursus Salsa/Latin solo gaat dinsdag 28 oktober in Dansschool Swing Sensation in Buitenpost van start. Er kunnen nog een paar cursisten bij. Op 22 september is de  eerste gratis proefles Salsa Latin solo gegeven in Dansschool Swingsensation in Buitenpost. Met andere woorden: de Salsa/latin solo lessen zijn een succes! En ook uniek in deze regio. Waarin zit het geheim of de aantrekkingskracht? Het is solo dansen. Dus zonder partner. Je hebt dus geen danspartner nodig. Het gaat om gezondheid, conditie en dansplezier. Als je een beetje ritmegevoel hebt en een redelijke gezondheid hebt, kun je al meedoen en na tien weken kun je salsa dansen en dansen op andere latinritmes als bachata, merengue en chachacha. In Amerika komt het solo dansen voor vrouwen ook op met Lablast…. google daar anders maar even op. Dansen zonder “husband” is daar populair aan het worden en zal vast deze kant opwaaien, verwacht ik.

Veel vrouwen willen graag dansen, maar krijgen man niet mee. Ik ben dit initiatief begonnen naar aanleiding van een vragen uit de omgeving. Ik had een workshop salsa latin solo gegeven op de “Fammenjune” in de feestweek van Buitenpost en toen was de reactie: “Wat top, kun je dit niet gaan doen in Buitenpost, in een zaal ergens….. die zaal is de danszaal van Dansschool Swing Sensation geworden.

Het is een nieuw en uniek initiatief voor deze regio. Wie meedoet, is gelijk enthousiast. De eerste groep, die eind september gestart is, zit met 21 enthousiaste deelnemers al vol! Vanwege de belangstelling bieden we nog een proefles aan. Kom gezellig meedansen!!!

 

Meer weten?

Hilda Bosma (salsadocente) 06 – 27 26 35 45; Klaasina Oldenburger 06 – 10 36 92 04

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button