HoofdnieuwsRegionaal

De Stobbe winnaar Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace (video)

KOLLUM – Zaterdagmorgen heeft Tweede Kamerlid Lutz Jacobi het startsein gegeven voor het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum. Lutz Jacobi werd met een oud legervoertuig naar Camping “Uit & Thuis” gereden. Vanaf de camping werd ze samen met de Brassband Advendo en enkele campinggasten met de rondvaartboot “Wilhelmina” naar het Kollumerkanaal gevaren.

Na het welkomstwoord van Lutz Jacobi werd het Friese volkslied gespeeld door Advendo, Brassband uit Burum.

De race was in het Kollumerkanaal bij de Hessebrug. Er streden 26 teams om de snelste tijd. Om twaalf uur werd er gestart met de eerste race. Het ging er fanatiek aan toe.

Het live verslag bij de races werd op geheel eigen wijze gedaan door Klaas Jansma. Bij de feesttent was een bungee-jump trampoline voor kinderen. Verder waren er optredens van jeugddrumband De Marko’s en Blaaskapel de Útlopers uit Sneek. De hele dag was er een braderie op de Voorstraat.

Er werden 2 halve finales gevaren, de winnaars van beide wedstrijden ging naar de finale en het team met de snelste tijd mocht zich als derde aansluiten. De eerste halve finale werd gewonnen door De Stobbe. De tweede halve finale was De Boer is Troef de winnaar. Plaatselijk belang uit Oudwoude had de snelste tijd neer gezet in de halve finale.

De finale was een spannende strijd tussen De Stobbe, Plaatselijk Belang Oudwoude en De Boer is Troef. Na het bestuderen van de finishfoto werd De Stobbe uit Veenklooster de winnaar van de Jumbo Drakenbootrace 2016.

De prijsuitreiking werd gedaan door wethouder Jelle Boerema, Yme Westra van Plaatselijk belang Kollum en Arjen Mout van de winkeliersvereniging H.I.M.

Uitslag:

1e De Stobbe Veenklooster.

2e De Boer is Troef Kollum.

3e Plaatselijk Belang Kollumerpomp.

Foto’s Fokke Jongsma en Video Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button