HoofdnieuwsRegionaal

De Uitvaartfair: inspiratie voor het laatste afscheid

VEENKLOOSTER – Zaterdagmorgen heeft burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland de Uitvaartfair geopend. Hij wachtte voor de ingang van het slot Fogelsangh State de twee uitvaartbegeleiders en initiatiefnemers van de fair op. Met een rouwkoets en twee Friese paarden kwamen de uitvaartbegeleiders aanlopen om zo de eerste bezoeker van hun Uitvaartfair, de burgemeester, te begroeten.

Op de Uitvaartfair stonden ruim 40 standhouders met elk hun eigen expertise. Op de fair waren vertegenwoordigers van uitvaartverenigingen met informatie over de vele facetten van een uitvaart. Zoals rouwvervoer, grafmonumenten, bloemsierkunst en bijzondere uitvaartkisten of andere wikkels om in te worden begraven.

 

De twee organisatoren van de Uitvaartfair willen met deze dag mensen inspireren en uitdagen om over hun laatste afscheid na te denken. ‘Vaak zijn de wensen van de overledene over de uitvaart bekend. Maar het komt regelmatig voor dat nabestaanden met veel vragen achterblijven’, zegt Jolanda Dam. De Uitvaartfair werd druk bezocht.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button