HoofdnieuwsRegionaal

De vrijwilligers van de SamenLoop voor Hoop Kollumerland interviewen Burgemeester Bilker

KOLLUM – De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestaffette die wordt gelopen door verschillende teams. Deze wordt in de gemeente Kollumerland georganiseerd op 2 en 3 september 2016. Tijdens dit evenement vinden er, naast het wandelen, veel activiteiten en optredens plaats. Het doel van een SamenLoop voor Hoop is om zoveel mogelijk geld op te halen zodat er meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker kan worden gedaan door het KWF. Mensen die kanker hebben overwonnen of nog aan het vechten zijn tegen deze vreselijke ziekte staan deze dagen in het zonnetje, zij zijn onze eregasten. Wilt u meer informatie? Ga dan naar www.samenloopvoorhoop.nl/kollumerland of kijk op onze facebookpagina.

We vragen de burgemeester naar de SamenLoop voor Hoop waarop hij vertelt dat hij zo achter de SamenLoop voor Hoop staat vanwege het doel, namelijk geld op halen voor het KWF. “Het doel spreekt iedereen aan en de SamenLoop voor Hoop brengt heel veel teweeg binnen de gemeente. De SamenLoop creëert gemeenschap, mensen doen massaal mee en Kollum komt zo ook weer op een positieve manier op de kaart. Het mooie is ook dat de hele gemeente mee doet, alle dorpen zijn bezig.” Hij heeft vernomen dat zijn eigen woonplaats Oudwoude ontzettend druk bezig is voor de SamenLoop voor Hoop. Ook heeft hij al verschillende verhalen over Munnekezijl gehoord waar ze fanatiek bezig zijn. Tevens vind hij het ook erg mooi dat er eregasten zijn op het evenement die extra aandacht krijgen.

Wanneer we de burgemeester vragen naar de ziekte kanker vertelt hij dat hij zelf nooit in zijn directe familie te maken heeft gehad met deze vreselijke ziekte, wat wij bijzonder vinden, omdat je zoveel verschrikkelijke verhalen hoort. Bijna iedereen kent wel iemand die het heeft of heeft gehad. De burgemeester geeft ook aan dat hij veel verhalen hoort over de ziekte. Ook in zijn dorp Oudwoude hoort hij veel verhalen, hij denkt dat dat wel eens de reden kan zijn waarom het dorp zo fanatiek bezig is.

Als we hem vragen naar wat hij denkt dat de opbrengst van dit evenement zal zijn vertelt hij dat hij al verschillende filmpjes heeft bekeken over eerdere SamenLoop voor Hoop evenementen. Waarbij ook hele mooie opbrengsten zaten, hij hoopt dat het evenement in Kollumerland ook zoveel geld gaat opleveren.

De burgemeester wil naast dat hij ambassadeur is ook zelf graag meelopen met het evenement, hij had op het moment van het interview nog geen team, maar waarschijnlijk gaat dat er nog wel komen. Hij is ook vooral nieuwsgierig naar de kaarsenceremonie (deze vindt s ’avonds plaats wanneer alle kaarsenzakken met een brandend kaarsje er in langs het parcours staan) en hoopt dat er veel culturele activiteiten te doen zijn. Als we vragen wat voor activiteiten hij het liefst zou zien op de SamenLoop voor Hoop, vertelt hij dat hij hoopt dat er iets van toneel zal zijn en een verhalenverteller.

Over de teams zegt de burgemeester het volgende: “Het is geweldig hoe goed de teams bezig zijn met acties en geld inzamelen, dit moeten ze vooral zo vasthouden. De teams stralen heel veel enthousiasme en professionaliteit uit.” Burgemeester Bearn Bilker sluit het interview af door de teams en de organisatie met alle vrijwilligers heel veel succes te wensen de komende tijd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button