Regionaal

De Wissel in Dokkum gaat kledingsorteercentrum opzetten

DOKKUM – Kringloopwinkel De Wissel in Dokkum gaat een kledingsorteercentrum opzetten. De Wissel, Omrin en de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel hebben vandaag een overeenkomst daarvoor ondertekend. Een belangrijke overweging om een lokaal kledingsorteercentrum op te zetten is de extra werkgelegenheid die dit met zich meebrengt.

Het kledingsorteercentrum krijgt naast kleding uit de eigen gemeenten ook kleding uit gemeenten in de omgeving aangeleverd. Omrin zorgt ervoor dat deze kleding ook in het nieuwe sorteercentrum in Dokkum gesorteerd kan worden. Daarnaast verzorgt Omrin de lediging van de ondergrondse containers. Met een sorteercentrum op deze schaal hopen de partijen meer werkgelegenheid in eigen regio te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt het kledingsorteercentrum voor een breder aanbod van tweedehandskleding in onze gemeenten, want een groot deel van de kleding die in het nieuwe sorteercentrum gesorteerd wordt, gaat De Wissel in eigen winkel verkopen.

Het ligt voor beide gemeente voor de hand om een samenwerking aan te gaan met kringloopbedrijf De Wissel. Beide gemeenten hebben een dienstverleningsovereenkomst met de Wissel met betrekking tot de inname van herbruikbare goederen. Bovendien heeft De Wissel ervaring met het sorteren van kleding. Daarnaast biedt de Wissel al een groot aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkplek. De Wissel moet nog de nodige voorbereidingen treffen en hoopt voor het einde van het jaar echt te kunnen starten met de sortering van alle tweedehandskleding. Wethouders Pytsje de Graaf en Gerben Wiersma zijn erg blij met het initiatief: “We binne bliid dat we op dizze wize ekstra wurkgelegenheid kreëarje kinne yn us eigen regio en ek wer in stientsje bijdrage oan de duorsumensdoelstellingen”.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button