Sport

Debuterende SVK acroteams behalen podiumplaatsen

URETERP – Op zaterdag 7 en zondag 8 februari werden in Ureterp de plaatsingwedstrijden acrogym D/E lijn gehouden. Zaterdag kwamen twee E trio’s in actie. Dineke Speelman, Tineke Luimstra en Lisa Boersma kwamen dit jaar voor het eerst in deze samenstelling op de wedstrijdvloer. Zij behaalden mooie punten en een 4e plaats. Het 2e trio Saskia Zwarts, Melissa Veenstra en Cyanne de Jong hadden een tijdfout maar verder een goede oefening zij kwamen uit op  een 5e plaats.

Zondagochtend was het de beurt aan het E duo Jeanet Zijlstra en Sietske Zwart. De dans werd met meer overtuiging gebracht dan de vorige wedstrijd. Het duo behaalde een 10e plaats. Sonja Kooistra, Irene Zijlstra en Alette Machiela hebben een mooie oefening laten zien. Ook voor hun was dit de eerste wedstrijd dit seizoen nog een aantal punten ter verbetering, zij kwamen vandaag uit op een 7e plaats.

In de middag was het de beurt aan de E plus trio’s en duo. Anna Nuveld en Janique Schievink zijn dit jaar voor het eerst gestart met acrogym. Dit gaat erg goed en zij mochten dit vandaag aan de jury tonen. Helaas viel na een aantal seconden hun muziek uit, ze deden de oefening verder zonder muziek en lieten zien dat ze over stalen zenuwen beschikten. Een debuut om niet meer te vergeten.

Gelukkig heeft dit geen puntenaftrek opgeleverd, ze behaalden zelfs een gedeelde 2e plaats. Een bronzen medaille werd in ontvangst genomen omdat het andere team een hogere technische score behaalde. Bij de trio’s E plus waren Sjanine Westerhof, Aryana Veenstra en Rianne Machiela de eersten die de vloer op mochten. Dit jonge trio liet een mooie strakke dans zien en deze werd dan ook terecht beloond met een zilveren medaille. Ook voor deze dames was het een eerste wedstrijd in deze samenstelling.  Hester en Jildou Hiemstra vormen samen met Angela Feenstra een trio. Zij hebben al grote vooruitgang geboekt maar helaas kwamen zij uit op een 4e plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button