EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Derde editie Freezeforze Festivals in Veenklooster

VEENKLOOSTER Freezeforze Festivals organiseerde zaterdagmiddag in Veenklooster alweer de derde editie van dit populaire rockevenement. Het Festival werd gehouden achter de Ringobar. Met de programmering van de succesvolle powerfolk-band Scrum als hoofdact en FreezeForze Allstars als opvallende verrassingsact, lijkt de Outdoor-editie van het festival ook dit jaar alweer op voorhand een grote publiekstrekker te worden. Andere bands die het podium zullen bestormen zijn Mr. Wallace, Stanton, Chop 226, Sundelay en Smoking Gun.

Scrum is de live sensatie van dit moment. Een band die bekend staat vanwege zijn uitgewerkte balans tussen eigen werk en Schotse en Ierse folktraditionals. Een stevige rockband aangevuld met authentieke folkinstrumenten zoals viool, tin whistle, bagpipe, banjo en mandoline.

Bijzonder is ook de programmering van de FreezeForze Allstars: een gelegenheidsformatie van muzikanten uit de bands Black Leash, Highway To Rosie, Damaged Justice, Stanton etc. die het publiek ongetwijfeld zullen opzwepen met hun eigen energieke uitvoering van de alom bekende rockclassics.

Mr. Wallace is de ska-band die er vorig jaar de Kleine Prijs Van Fryslan vandoor ging. Een veelbelovende jonge band die binnen luttele seconden de tent volledig op de kop weet te zetten. Stanton vervolgens, brengt stoner rock en 70’s style muziek: strak, hard en met een vette groove. Sundelay is een verrassend band die in 2012 de publieksprijs won op Rock Impressions. Een band met een ijzersterke zangeres en een veelzijdig repertoire van pop, rock en funk.

Chop 226 is de jongste punkrockband van Nederland. Met een gemiddelde leeftijd van 13 en een half, bespelen deze jonge talentvolle rockers het publiek op ongekende wijze. Smoking Gun tenslotte is een nieuwe vijfkoppige hardrock formatie die bestaat uit voormalige leden van de bands Jarretank, Traxion en Redbad.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button