Sport

Diploma voor 14 scheidsrechters uit Buitenpost, Burgum en Kollum

BUITENPOST – Bij VV Buitenpost, VV BBC en VV Kollum gaan 14 nieuwe scheidsrechters aan de slag. De groep kreeg vrijdagavond in de kantine in Buitenpost het diploma ‘Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal’ uitgereikt. De 14, vijf uit Buitenpost, vijf uit Burgum en vier uit Kollum, hebben met succes een scheidsrechterscursus afgerond en mogen nu bij hun club jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal fluiten.

Bij Buitenpost zijn de geslaagden Bart Lemstra, Folkert Miedema, Peter Han Kooistra, Oedsen van der Ploeg en Luutsen Koning.

De cursisten zijn vier avonden lang fanatiek bezig geweest op sportpark De Swadde in Buitenpost. Zo kwamen onder andere de spelregels uitgebreid aan bod. Daarnaast oefenden ze op het veld met het geven van leiding aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Hierbij werden ze begeleid door clubscheidsrechters, die ze tevens tips gaven. Ook hebben ze stagewedstrijden gefloten. Gunay Genc, een ervaren KNVB-docent, zorgde voor een praktische opleiding, zodat de scheidsrechters nu voldoende voorbereid aan de slag kunnen bij wedstrijden van junioren en senioren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button