Sport

Direct Promotie voor Baukje de Jong van Release Dokkum

SCHEEMDA – Zaterdag 22 maart reisden 4 leden van Release Dokkum af naar Scheemda om daar deel te nemen aan het twirl-solisten concours onder auspiciën van de NBTA. Een nieuw seizoen, nieuwe rondes, nieuwe kansen. Veel leden van Release komen dit jaar in een nieuwe leeftijdscategorie uit, dus uitdaging alom!

Fardau Jorritsma mocht het spits afbijten. Op het onderdeel Twirling I baton, voor het eerst uitkomend in de  junior beginner klasse, behaalde zij in een groep van 7 deelnemers een prachtige tweede plaats met 64,3 punten. Daarna was het de beurt aan Ketsia Gruintjes. Voor Ketsia helemaal spannend, want zij draait dit jaar voor het eerst mee op de twirl vloer! Op muziek van de musical Pettycoat in de categorie dance twirl juvenile beginner behaalde zij direct de eerste plaats met 65,7 punten! Goud dus voor Ketsia!

Baukje de Jong komt dit jaar voor het eerst uit in de senior klasse. Op het onderdeel Dance twirl senior beginner met muziek van Florence and the Machine,  “Heavy in your arms”, draaide Baukje een pittige routine in een deelnemersveld van maar liefst 15 twirlsters. Zij wist de jury te overtuigen en met 70 punten behaalde Baukje de eerste plaats met promotie naar de intermediate klasse plus directe plaatsing voor de voorrondes van het NK twirlen in december van dit jaar! Jelly Wiersma draait al even mee in deze categorie. Met een prachtige nieuwe routine scoorde Jelly op het onderdeel Dance twirl senior intermediate 70.7 punten, een zilveren plaats. Samen met Brenda van den Broek is Jelly vorig jaar de uitdaging aangegaan om ook aan het onderdeel accessorie deel te nemen. Als duo in de Senior klasse scoorden zij maar liefst 76,4 punten, goed voor de gouden plak. Hiermee bevestigen zij hun welverdiende deelname aan het EK aankomende Oktober. Al met al een zeer geslaagd begin van vast weer een heel spannend en verrassend seizoen voor twirl- en majorettevereniging Release uit Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button