Regionaal

Dit weekend geen treinen tussen Groningen en Buitenpost

BUITENPOST – In verband met de aansluiting van het spoor op de nieuwe brug over het van Starkenborgh kanaal en werkzaamheden t.b.v. de spoorverdubbeling tussen Zuidhorn en Groningen rijden er van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Er worden bussen ingezet. Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden stoptreinen. De sneltrein rijdt niet.

Inchecken
Om gebruik te maken van de vervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoersbewijs nodig zoals een OV-chipkaart. Hiermee dien je te zijn ingecheckt bij het betreffende station. Het is niet mogelijk om een fiets mee te nemen in de bus.

Reistijd
De busreis Groningen – Buitenpost duurt, afhankelijk van de bestemming, tot een half uur langer dan de reguliere treinreis. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling kunnen reizigers raadplegen via arriva.nl/groningen.

Halte vervangende busdienst
Groningen: busstation perron A voorzijde treinstation
Zuidhorn: parkeerplaats nabij het gemeentehuis
Grijpskerk: stationsstraat nabij de spoorwegovergang
Buitenpost: parkeerplaats voor het station

Rolstoel
Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen kunnen hun reis vooraf kenbaar maken bij de klantenservice van Arriva via 0900 2022022 (lokaal tarief, € 0,02 p.m.). Er wordt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi gezorgd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button