Sport

Doelman Fokke Zijlstra de grote man bij WTOC

OUDWOUDE – Met een viertal uitstekende reddingen hield doelman Fokke Zijlstra de nul. Dokkum nam meteen het initiatief teneinde een snelle voorsprong te forceren. De WTOC verdedigers konden geen grip krijgen op de snelle aanvallen van Dokkum. Gelukkig was daar dan als laatste Fokke Zijlstra die redding bracht. Heine de Bruin verschalkte bijna zijn eigen doelman, de lat bracht redding.

Het was in de twintigste minuut toen WTOC voor het eerst voor het doel van Dokkum verscheen. Het had zomaar een voorsprong op kunnen leveren als Sipke Bijstra de bal onder controle had gekregen. Dokkum forceerde een aantal hoekschoppen die niets opleverden. WTOC kwam wat onder de druk uit en ging mee voetballen. Tot de rust gebeurde er weinig meer. De tweede helft een redelijk elkaar in evenwicht houdende elftallen. Veroorzaakt door een tactische wissel van trainer Oane Westra. Berend Jan Prins naar het middenveld en Heine de  Bruin naar de verdediging Later nog aangevuld met Erik Bruinsma voor Robert Kuipers, Riemer Bijlstra en Jilmer Dijkstra.

WTOC kon nu wel enige kansen afdwingen zonder dat ze echt gevaarlijk werden. Dokkum loerde op de counter en WTOC moest alert blijven. Het spel golfde op en neer zonder dat er van echt goed voetbal sprake was. De spanning vergoedde veel. Sipke Bijlstra had WTOC op voorsprong kunnen zetten koppend miste hij. Vlak voor het einde leek Dokkum alsnog de zege te pakken, de WTOC doelman was ook nu paraat. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter F van der Wal waren beide trainers tevreden met de uitslag. Komende zaterdag de uitwedstrijd naar koploper Wykels Hallum.

Foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button