HoofdnieuwsRegionaal

Doemiddagen !mpulse Kollum bol van de activiteiten

KOLLUM – De populaire Doemiddagen van !mpulse Kollum staan weer voor de deur. Op 5 – en 14 november is de gloednieuwe Campus Kollum het decor van workshops, (korte) lessen, proefjes, spelletjes en talrijke andere activiteiten. ,,We laten de kids zien wat voor leuke dingen hier allemaal gebeuren.”

!mpulse Kollum – onderdeel van scholengemeenschap Piter Jelles – biedt de leerlingen van de basisschool tijdens de Doedagen in een ontspannen sfeer een realistische impressie van de gang van zaken en beleving. Op de Doedagen zijn alle leerlingen uit groep 8 uit Kollum en wijde regio van harte welkom. Ook jongens en meisjes uit groep 7 mogen alvast een kijkje nemen bij de middelbare school voor mavo, havo en vwo.

Aan de Doedagen verlenen personeelsleden én leerlingen van !mpulse Kollum hun medewerking. Het team is voor een groot deel aanwezig. ,,Het is belangrijk om de gezichten van de school te laten zien”, aldus !mpulse Kollum. Tijdens de Doedagen komen alle vakgebieden aan bod. ,,Daardoor krijgen de kinderen bij de oriëntatie een goed beeld.”

De Doemiddagen, die om 12.30 uur beginnen en tot 15.00 uur duren, zijn alleen bestemd voor de leerlingen van de basisschool. Ouders/verzorgers zijn op dezelfde dag in de avonduren welkom om voorlichting te krijgen en vragen te stellen (van 19.30 tot 20.45 uur). Deze opzet werd vorig jaar voor het eerst gehanteerd. ,,Dat werkte perfect”, aldus de school. ,,De kinderen vertelden mooie verhalen aan de eettafel waarna de ouders/verzorgers enthousiast op de infoavond verschenen.”

Dat de basisscholieren na afloop met een goed gevoel naar huis gaan, heeft onder meer te maken met de fijne sfeer op de Doemiddagen, is de ervaring van !mpulse Kollum. Bij de gezamenlijke afsluiting, die net als het welkom tijdens de iedereenkomst in een grote kring plaatsvindt, voelen de leerlingen zich erg prettig. ,,Dat blijkt onder meer uit de vragen die ze ál durven te stellen. Daarnaast hebben ze aan het eind van de middag nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. Dat is heel mooi om te zien.”

Bij !mpulse Kollum staan kwalitatief goed, gepersonaliseerd en eigentijds onderwijs en een prettig pedagogisch klimaat hoog in het vaandel. Bij het tweede aspect vindt het school het bijvoorbeeld belangrijk om na te denken over de vraag ‘hoe met elkaar om te gaan’. De derde pijler betreft de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen door onder meer te werken aan eigentijdse vaardigheden en talenten. Daarbij is volop ruimte voor zelfontplooiing. Door de nieuwe huisvesting zijn de mogelijkheden daarvoor enorm toegenomen. ,,De campus heeft een enorme meerwaarde. We bieden hier mooi onderwijs met volop ruimte en veel faciliteiten. Dat kan alleen nog maar groeien.”

Leerlingen van de basisschool die de Doemiddagen van !mpulse Kollum willen bezoeken, kunnen zich digitaal aanmelden. Dat is mogelijk via de website van de school (https://www.piterjelles.nl/impulsekollum/groep-8/doemiddag/). Wie zin heeft om zowel op 4 als op 15 november te komen, is beide keren van harte welkom. ,,Dat is een dikke prima.”

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button