Dokkum al in beginfase langs Oostergo

EE – Op een droog en goedgekeurd veld in Ee begonnen beide voetbalclubs uit Dongeradeel aan hun eerste wedstrijd na de winterstop. Coach Miedema van Oostergo had vandaag  geen beschikking over de geschorste spelers Jaap Zijlstra en Halbe Mossel.

In de eerste helft gingen de gasten voortvarend van start. Door bovenop de bal te zitten werden de keeper en de verdediging van Oostergo volledig verrast. Na tien minuten voetbal stond het elftal uit Ee al tegen een achterstand van 0-2 aan te kijken. Na een kwartier voetballen kreeg Sjoerd Zijlstra een mogelijkheid om met het hoofd te scoren maar de keeper van Dokkum was zeer attent. Om nog enige aansluiting te krijgen moest Oostergo voor rust scoren. Martijn Jolink kreeg een uitgelezen kans hiervoor door vermeend hands in het 16 meter gebied van de Dokkumers. De goed leidende scheidsrechter Nijemcevic legde de bal op de stip. Jolink schoot echter  te zwak in en de keeper van Dokkum bracht wederom redding.

Na de rust werd het spel onverzorgder aan beide kanten. Oostergo oogde iets aanvallender dan in de 1ste helft. Verder dan enkele dreigingen en gemiste vrije trappen voor het doel van Dokkum kwam het echter niet. Een kwartier voor tijd gooide Dokkum de wedstrijd definitief in het slot. Met een geplaatste vrije trap werd keeper Jelmer Hoekstra van Oostergo verrast. 0-3. Beide teams wisselden 3 maal in de wedstrijd zodat alle bankspelers ook aan bod kwamen. Het zonnetje zakte langzaam achter de wolken, eigenlijk net als de wedstrijd. Oostergo zal het hoofd koel moeten houden. De nodige punten moeten nog bij elkaar gesprokkeld worden in de derde klasse B.  Dat dit een lastige klus gaat worden is iedereen zich van bewust.

Foto’s : FotoBuKro.nl