HoofdnieuwsRegionaal

Dokkum krijgt vanaf 6 juli koopzondag

DOKKUM – Winkels in de gemeente Dongeradeel krijgen toestemming om vanaf 1 juli de deuren ook op zondagmiddag te openen. Het gaat hierbij om een proef op verzoek van de Ondernemersvereniging Dongeradeel. Het uitgangspunt is dat middenstanders zelf kunnen kiezen of ze hun winkel op zondag openen of niet. De gemeenteraad stemde donderdag 26 juni in de winkeltijden aan te passen. Over een jaar wordt de proef geëvalueerd.

Winkels in de binnenstad van Dokkum mogen twaalf zondagen per jaar open zijn, daarbuiten is het vrij voor onder andere de supermarkten en bouwmarkten. Uitzonderingen zijn eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag, als die op een zondag valt. De toegestane openingstijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur. De Ondernemersvereniging Dongeradeel (OVD) heeft aangekondigd de winkeldeuren dit jaar in ieder geval op zondagen met activiteiten in het stadscentrum te willen openen: 6 juli en 3 augustus (Dokkum Cultureel), 7 september (Admiraliteitsdagen en Dokkum Cultureel), 23 november (Sinterklaas) en 14 december (Kerstfair). In 2015 wordt het activiteitenprogramma nog meer afgestemd op de koopzondagen.

Zorgvuldig

De OVD heeft een plan voor de koopzondag ingediend om de sfeer in de binnenstad te verbeteren, het toerisme te bevorderen, de concurrentie met webshops beter aan te kunnen gaan en mensen de mogelijkheid te bieden om rustig op zondagmiddag te funshoppen. De ondernemersvereniging is zich bewust dat niet iedereen achter de koopzondag kan staan, ook niet in hun eigen achterban en wil er daarom zorgvuldig mee omgaan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button