Dokkum ruim voorbij WTOC

DOKKUM – Afgelopen zaterdag mocht WTOC op bezoek bij het vv Dokkum van trainer Theo de Vries. Waar in  Oudwoude de uitslag nog 4-1 was, daar waren de rollen zaterdag volledig omgekeerd. Dokkum kwam vliegend uit de startblokken en daar liep WTOC eigenlijk de gehele wedstrijd achter aan.

1e helft

Dokkum opende furieus. De ploeg speelde gedurfd naar voren en ging de duels aan. WTOC kon daar vanaf het begin niet in mee en werd voornamelijk de eerste 10 minuten volledig overlopen. Dokkum was beter en kwam ook snel op 1-0. Een foutieve inspeelpass zorgde er voor dat de spits van Dokkum alleen voor Geoffrie Hoiting kwam  en hij kende geen genade (1-0)

Na een kwartier beet WTOC eindelijk van zich af. De duels werden aangegaan en er werd ook wat opportunistischer gespeeld. Hierdoor kwam er wat meer evenwicht in de wedstrijd. Jaap de Bruin verscheen alleen voor de Dokkum-goalie. Helaas voor de gasten schoot hij bij de keeper op. Dokkum loerde ook op de kansen en werd een aantal keren gevaarlijk uit een corner.Net voor rust verspeelde WTOC op het middenveld de bal en binnen no time stond Dokkum met twee spitsen in de 16 meter. Onder druk van één van deze spitsen speelde Jan Smid de bal ongelukkig in eigen doel.De ruststand was: 2-0.

2e helft

Na rust was het WTOC wat van zich af beet en overal op het veld druk gaf. Hier had de thuisploeg toch moeite mee en het was na een uur spelen Erik-Jan Dijkstra die de aansluitingstreffer binnen schoot. Vanaf een meter of twintig schoot hij knap raak. In het kwartier wat volgde drong WTOC verder aan. Ze hadden een veldoverwicht, maar grote kansen werden niet gecreëerd. Toen een kwartier voor tijd Dokkum een vrije trap prima inschoot en daarmee op 3-1 kwam, was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Dat er daarna nog twee doelpunten door de thuisclub op het scorebord werden gezet was alleen belangrijk voor de statistieken. WTOC gaf teveel ruimte weg en Dokkum maakte daar prima gebruik van door nog twee mooie doelpunten te maken.Uitslag was  5-1