HoofdnieuwsRegionaal

Dorpsspiegel: onderzoek naar Leefbaarheid

KOLLUM –  Hoe ervaart u als inwoner van Kollumerland c.a. de leefbaarheid in uw dorp en omgeving? Wat vindt u van de voorzieningen in uw dorp? Voelt u zich veilig in uw woonomgeving? Allemaal vragen waar de gemeente graag uw mening over hoort.

DORPSSPIEGEL

Om de leefbaarheid in beeld te krijgen wordt een uitgebreide enquête, de Dorpsspiegel, gehouden in alle dorpen van de gemeente Kollumerland c.a.
Met de resultaten krijgen zowel de gemeente als de verenigingen van Plaatselijk Belang inzicht in wat er in de dorpen leeft en hoe de bewoners de leefbaarheid van hun dorp ervaren. De bewoners houden zichzelf als het ware een spiegel voor om te zien hoe het nu met hun gaat.
Wanneer er zicht is op de kwaliteit van leven in de dorpen, kan er aan het verbeteren van de kwaliteit worden gewerkt. Het is de bedoeling de Dorpsspiegel elke 4 jaar te herhalen. Op die manier krijgen we een beeld van de ontwikkelingen in de dorpen.

Brief met uitnodiging

Iedereen van 16 jaar en ouder die woont in één van de ‘kleinere’ dorpen woont krijgt in de week van 29 oktober 2012 een brief met het verzoek mee te doen aan de enquête. In de dorpen Kollum en Kollumerzwaag krijgt niet iedereen een brief, daar vragen we inwoners op basis van een steekproef.

Enquête: via internet of schriftelijk

De enquête wordt via internet afgenomen. Wanneer u per brief wordt uitgenodigd om deel te nemen, dan krijgt u een link, met een persoonlijke inlogcode.
Heeft u geen internet, dan kunt u een enquête ontvangen die u schriftelijk kunt invullen. U kunt daarvoor terecht bij de Marcella Jansen, gemeente Kollumerland c.a., telefoonnummer 0511-458892 of bij een contactpersoon van Plaatselijk Belang.

De resultaten

De verzamelde gegevens worden verwerkt tot een gemeentelijk rapport, de gemeentelijke Dorpsspiegel.
Deze komt in januari 2013 beschikbaar via de gemeentelijke website. Daarnaast komt er per dorp een aparte ‘Dorpsspiegel’.

Bron Gemeente Kollumerland

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button