HoofdnieuwsRegionaal

Douwe Beimin in Burum: over armoede onder jongeren

BURUM – Op initiatief van PvdA Kollumerland en Achtkarspelen komen Douwe Beimin en Selma de Boer op zaterdag 11 maart om 16.00 in het dorpshuis van Burum vertellen over een nieuwe stichting die zich richt op armoedebestrijding onder jongeren. Iedereen is van harte welkom.
Een verborgen probleem lijkt het wel. Jongeren die in grote problemen verkeren. In alle Fryske gemeente zijn ze; jongeren die ooit een ‘verkeerde afslag’ hebben genomen en nu met de gebakken peren zitten.Van de 35.000 MBO leerlingen in Fryslân vindt 20% (7.200) dat ze financiële problemen hebben. Van de 91.000 jongeren tussen de 16 en 26 jaar gaat 20% niet naar de tandarts (18.000) en van diezelfde 91.000 jongeren is 5.4% (3.700) zorgwekkend buiten beeld (zij volgen geen onderwijs, hebben geen werk, staan niet ingeschreven als werkzoekende en hebben geen uitkering).

Een nieuwe stichting die één dezer dagen in Leeuwarden wordt opgericht trekt zich het lot van deze jongeren aan. De jongeren (tussen de 16 en 26 jaar) die bij de stichting terecht komen worden geholpen, door belemmeringen op een positieve toekomst weg te nemen. Dat kan op verschillende manieren zoals het oplossen van schulden, naar de tandarts voor gebitsrenovatie, weer naar school en het betalen van de kosten daarvan enz. De stichting is een initiatief van enkele jongeren die weten wat er onder deze jongeren leeft. Het geld dat deze stichting nodig heeft komt niet uit subsidies maar van particuliere donaties. Daardoor is de stichting vrij om het geld te besteden zoals zij goeddunkt en wordt ze niet belemmerd door allerhande subsidievoorwaarden.

Douwe Beimin is bekend met het werken met jongeren, achterstandswijken en armoede problematiek. Selma de Boer heeft met haar 23 jaar al ruime ervaring met eerder genoemde problemen en heeft nu de weg omhoog weer heeft gevonden. Deze bijeenkomst wordt tevens ondersteunt door Lutz Jacobi en gespreksleider is Marco Keizer nummer 71 op de lijst van de PvdA voor de Tweede-Kamerverkiezingen.

 

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button