HoofdnieuwsRegionaal

Drakenbootfestival Kollum zoekt sportieve peddelaars

KOLLUM – Terwijl de lente al weer voor de deur staat, begint het al weer te kriebelen! De gezamenlijke commissie is al weer druk met de voorbereidingen van de Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace 2017. Op zaterdag 01 juli 2017 vindt in Kollum alweer de vijfde editie plaats. De commissie is weer opzoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven.

Er kunnen maximaal 27 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. Elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Op dit moment hebben al 10 teams zich aangemeld en die zijn zeker van deelname. Ook deelnemen? Geef je dan zo snel mogelijk op en wacht niet tot het te laat is. Opgave kan via de website: www.drakenbootfestivalkollum.nl. Let op; die het eerst komt, het eerst maalt!

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Er kunnen maximaal 27 teams aan dit unieke evenement deelnemen. Inschrijfkosten is 125,- euro per team.

De Oen Friese kampioenschappen Drakenbootrace wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum, Gemeente Kollumerland C.A. en De Ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop)

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button