HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Drie aanhoudingen voor diefstal en drugsbezit

BUITENPOST – De politie heeft maandagochtend in een woning aan de Berkenlaan twee mannen van 25 en 26 jaar en een 19-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstallen van gereedschappen en het bezit van drugs. Het trio staat bij de politie bekend om zijn drugsgebruik.

Onderzoek naar gereedschapdiefstallen

De afgelopen periode zag de politie in Noordoost Fryslân een toename van het aantal diefstallen van gereedschap uit schuren en garages. Reden om daar nader onderzoek naar te doen. Tijdens dit onderzoek kwam de twee mannen en de vrouw in beeld. De drie wonen bij elkaar in een woning in Buitenpost. Na toestemming van de officier van justitie werd besloten om maandagochtend de drie aan te houden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De mannen werden in verzekering gesteld en zitten nog vast. De vrouw mocht na verhoor het bureau weer verlaten. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Drugs en gereedschap gevonden in woning

Na de aanhouding van de drie werd de woning en het erf doorzocht. Agenten vonden een grote hoeveelheid gereedschap in de woning. Op het erf werd een aanhanger aangetroffe. Zowel de aanhanger als het gereedschap zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. Ook werden gebruikershoeveelheden speed en GHB aangetroffen, evenals grondstoffen om GHB van te kunnen maken. Dit alles werd dan ook in beslag genomen.

Gestolen goederen retour naar eigenaar

Een deel van het aangetroffen gereedschap is inmiddels retour richting de rechtmatige eigenaar. Dit kon zo snel omdat er aangifte was gedaan. Het ging in alle gevallen om eigenaren uit de gemeente Dongeradeel. Echter van een deel van het gereedschap is geen eigenaar bekend. Van dit gereedschap zijn foto’s gemaakt zodat eventuele gedupeerden zich als nog kunnen melden bij de politie. Naast het gereedschap vonden agenten ook een postzegelverzameling. Ook daarvan is de eigenaar niet bekend.

Foto’s Politie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button