EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Drie dagen feest tijdens Wet ‘n Wild in centrum Kollum

KOLLUM – Wet ‘n Wild staat voor drie dagen plezier, cultuur en gezelligheid in het centrum van Kollum. Het feest begint op donderdag 31 augustus.

Anders dit jaar is dat er geen 6-kamp is maar een groot open speelparadijs voor kids. Er zijn diverse springkussens en natuurlijk waterplezier waar kinderen donderdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur aan mee kunnen doen. De middag word afgesloten met een wedstrijdje buikschuiven waar iedereen aan kan deelnemen.

Wet ’n Wild 8 – kamp team challenge voor volwassenen!

Ook dit jaar is hij er weer, maar dan in een ander jasje : de Wet ’n Wild 8-kamp alleen geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar, alleen geschikt voor echte mannen en vrouwen en alleen geschikt voor iedereen die wel van wat uitdaging houdt!! Vrienden, collega’s, verenigingen etc.

Donderdagavond na een korte briefing en uitleg bij de Paradisobar zal om de 8-kamp starten om 19.30 uur tot 21.30 uur. Vorig jaar waren er twee losse spelonderdelen, dit jaar is er 1 lang parcours die meer uitdaging, kracht en teamspirit vraagt dan vorige jaren. We spelen ook dit jaar weer om geldprijzen en leuke pakketten, maar nog meer zullen we ook dit jaar weer strijden om de eer  van het dragen van de Titel: Kampioen Wet ‘ n Wild Bikkel 8-kamp 2017!! Tijdens de 8-kamp en erna is er een DJ die zal zorgen voor heerlijke opzwepende beats tot 24.00 uur ’s avonds. Teams die mee willen doen moeten zich vooraf opgeven.

Dit kan met teams van 5 personen bij de Paradisobar in Kollum of via de mail: [email protected] voor 31 augustus 12.00 u. Maar let wel: er kunnen 15 teams meedoen, dus vol=vol!!

 

Vrijdag 1 september Wet ’n Wild bouwvakbraderie, vrijmarkt  en kinderdisco!

Vrijdag is de jaarlijkse bouwvakbraderie. Marjan Post markten zal evenals vorig jaar deze braderie weer verzorgen wat resulteert in veel kramen met veel diversiteit. De braderie start ’s middags om 13.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Wat vorig jaar nieuw was en wat we nu gaan uitbreiden door de grote belangstelling is de vrijmarkt die we gaan houden op de Breede Reed en Oostenburgstraat van 13.00 uur tot 21.00 uur . Iedereen is dus vrij om zijn of haar waren te verkopen en dit geldt uiteraard ook voor de kinderen. Over de gehele braderie zal er weer veel vertier zijn: Levende standbeelden, draaimolen, Live muziek etc. Er is voor iedereen weer wat wils!

De organisatie streeft er ook elk jaar weer naar om leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Dit heeft geresulteerd in de kinderdisco. Deze start om 17.30 uur  op de brug op de Voorstraat en duurt tot 18.15 uur. Onder begeleiding van een professioneel team zullen de kinderen de leukste dansmoves gaan maken en vooral veel lol hebben! Iedereen tot 12 jr. is welkom!

Vanaf 20.00 uur ’s avonds barst het feest pas echt goed los met Douwe Kamminga! Hij zal garant staan voor veel gezelligheid, sfeer en muziek…

Puzzeltocht voor kinderen van de basisschool

Op zaterdag 2 september kunnen alle kinderen tot en met groep 8 op zoek gaan naar oplossingen voor de raadsels in Kollum! Er komt een puzzeltocht door het dorp waarbij de kinderen in groepjes de raadsels moeten oplossen. De groep die samen de meeste antwoorden goed heeft mag samen lekker te snacken.

De kinderen gaan in groepjes op pad, onder leiding van een begeleider. Aanvang is kwart voor tien, voor de Paradiso Bar. Dan worden de groepjes gemaakt en de regels uitgelegd. Om tien uur vertrek en om twaalf uur de uitslag, ook bij de Paradiso Bar.  Kinderen die eerder terug zijn, kunnen daar genieten van wat lekkers en muziek!

Kollumer Theater Tenten Tour

Zaterdagmiddag is de derde editie van de Kollumer Theater Tenten tour en daar is de organisatie ongelooflijk trots op! De theater tour is dit jaar weer anders dan voorgaande jaren door de variatie aan artiesten. De Volgende artiesten komen u entertainen: Marcel Smit, Teake v/d Meer, Johannes Rypma, Toneel Jan en Els, kindertheater Bogus en Propkop en een heuse biechtstoel! We hebben een opzet gecreëerd waardoor het voor iedereen een afwisselende middag wordt, wat geschikt is voor jong en oud. Kom toneel kijken, genieten van luistermuziek, met verbazing naar de levensechte ponycycles kijken (kinderen kunnen gratis ponyrijden!) of u kinderen laten schminken. Voorstellingen duren maximaal 20 min. en zijn zo ingepland dat de bezoekers van tent tot tent kunnen ‘hoppen’. Een leuke middag dus vol kunst en cultuur!

En blijft u na de Kollumer Theater Tenten Tour vooral hangen op de Voorstraat, want vanaf 16.00u neemt zanger Marcel de Rooij u mee in een wereld vol gezellige meezingnummers, waarna we om 20.00u beginnen met het Horecaplein vol eten, drinken en muziek in het hartje van Kollum!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button