Sport

Drie Friese kampioenen voor GVV

STIENS – Zaterdag 27 februari werden de Friese kampioenschappen acrogym D/E in Stiens gehouden. GVV had zich voor deze wedstrijd met 10 teams geplaatst. De teams moesten vandaag laten zien dat ze bij de top van Friesland behoren om een plekje te kunnen bemachtigen op het district en dat is gelukt. Bij de E junioren duo’s ging de Friese titel naar het duo Elise de Boer en Nynke de Jong, technisch had dit duo de hoogste score in hun categorie.

Het E senioren trio Henriëtte Hiemstra, Marijke Vonk en Dian Smit mochten ook de Friese titel in ontvangst nemen. Dit trio liet vooral op artistiek gebied een prachtige dans zien. Ook was er een gouden medaille voor het junioren D duo Merith Beijeman en Josine Camminga. Dit duo liet een strakke en stabiele oefening zien. Een zilveren medaille was er voor het senioren D duo Neelie Broersma en Wietske Stuivenvolt. Zij lieten een sterke en technisch goeie oefening zien. Alle vier teams wisten zich te plaatsen voor het district.

Daarnaast stonden de volgende teams net naast het podium, maar wisten zich wel te plaatsen voor het district. Een 4de plek was er voor het D senioren trio Rixt de Jong, Rynke Helmus en Iris Helder. Een 5de plek voor het E senioren trio Cheyenne Nijboer, Jannah van der Velde en Anne Margryth Adema en voor het D senioren duo Ytje de Jong en Hendrica de jong.

Tot slot was er nog een 7de plek voor het E junioren duo Gerrieke Ellens en Elyse Kammelar en bij de D senioren duo’s een 8ste plek voor Femke Boonstra en Marianne Bosma en een 10de plek voor Saïda Combee en Daniëlle Dijkstra. Deze drie teams staan reserve voor het district.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button