EvenementenHoofdnieuwsOndernemend

Drie maal jubileum Galerie Noordvleugel Fogelsangh State Veenklooster

VEENKLOOSTER – Op zaterdag 11 juni viert Galerie Noordvleugel het 10-jarig bestaan van de galerie en het 20-jarig bestaan van haar lijstenmakerij met een Open Dag. Het eerste lustrum van het zeer succesvolle “Uilen Project” van Paul Christiaan Bos wordt eveneens gevierd. Uitgever Friese Pers Boekerij Noordboek is aanwezig met o.a. de Uilen Dagboeken van deze kunstenaar.
Voor deze gelegenheid is een tentoonstelling ingericht met werken van 16 kunstenaars die in de afgelopen jaren in Galerie Noordvleugel zijn geëxposeerd.
Galerie Noordvleugel is gevestigd in de Noordvleugel van het eeuwenoude, historische Fogelsangh State te Veenklooster in Friesland. Sinds augustus 2006 is het koetshuis door Jan en Mineke Bosma omgetoverd tot Galerie Noordvleugel, in het begin nog Kunsthuis van het Noorden genoemd, maar inmiddels uitgegroeid tot een landelijk Kunsthuis met tentoonstellingen van allure. Mede vanwege de bijzondere uitstraling van Galerie Noordvleugel komt realistisch werk er volledig tot zijn recht.
Om 14:30 uur is Graaf de Marchant et d’ Ansembourg, de eigenaar van landgoed Fogelsanghstate, aanwezig om het openingswoord te verrichten. Destijds werd de eerste tentoonstelling geopend door de Burgemeester van Kollumerland, dhr. Bearn Bilker, hij houdt nu ook weer een toespraak.
Aansluitend zal kunstenaar Paul Christiaan Bos alle exposerende kunstenaars met een paar woorden introduceren en hierna wordt het startsein gegeven tot een gezellige middag en avond. Er is muziek, zang, een uilenshow en Friese Pers Boekerij Noordboek stalt een mooie boekentafel uit, kortom, alles om er een fijne dag van maken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button